Samenwerking Code 95 opleidingen
| 11:28 | Marco Bloem

Samenwerking Code 95 opleidingen

ANWB en Verkeersveiligheid Groep Nederland slaan handen ineen

Het ANWB Test- en Trainingscentrum  en de Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan vanaf nu samenwerken bij het verzorgen van Code 95 opleidingen. De samenwerking van de twee opleidingsinstituten leidt tot schaalvergroting  waardoor het mogelijk is de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, zelfs tegen lagere kosten. Dit meldt de ANWB in een persbericht.

De twee partijen geven daarmee een antwoord op de ontwikkelingen rond de Code 95 opleidingen. De kwaliteit van de verplichte nascholing voor chauffeurs staat onder druk. Ruim 150.000 beroepschauffeurs moeten voor het jaar 2016 de Code 95 opleiding hebben gevolgd. In de zeer versnipperde opleidingsmarkt van Code 95 opleidingen heerst volgens beide partijen een hevige concurrentie en daarmee prijsdruk. Dat leidt tot verschraling van de kwaliteit van de opleidingen. Met mogelijk negatieve  effecten op de verkeersveiligheid. “Wij willen deze schaalvergroting benutten om met betaalbare opleidingen een positieve bijdrage te leveren aan veilige en duurzame mobiliteit,” aldus Jacco Zijderveld, directeur ANWB Test-& Trainingscentrum en Eric Tolboom directeur van de Verkeersveiligheid Groep Nederland.

Modern

ANWB Test- en Trainingscentrum en de Verkeersveiligheid Groep Nederland trainen als de twee grootste opleiders ruim 50.000 cursisten per jaar. Beide opleiders bieden naast het Code 95 basisprogramma het e-Chauffeur  trainings- en informatieplatform aan. Beroepschauffeurs en werkgevers in de vervoersbranche verlagen hiermee volgens TÜV Rheinland de ongevalskans met 22% en besparen tot 8,5 % op brandstofkosten.  Het ANWB Test- en Trainingscentrum heeft een modern rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Alle activiteiten die op het centrum plaatsvinden hebben te maken met mobiliteit, het besturen van een voertuig en verkeersveiligheid. De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingsinstituut dat met behulp van training, consulting en online trainingsapplicaties een bijdraagt aan meer verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. 

Foto: Jacco Zijderveld (ANWB) en Erik Tolboom (Verkeersveiligheid Groep Nederland) 

Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie