| 11:07 | Truckstar Redactie

Renault ‘Boggibil’ voor Noorwegen

T520 6×2 voor Sigvartsen Transport

Noorse trucks spreken veelal tot ieders verbeelding: stevig gebouwde trucks, geprepareerd voor het zware winterweer dat in het seizoen de bergwegen teistert. Doorgaans zijn dat trucks van de Zweedse merken, en in mindere mate DAF, MAN en Mercedes. De Zuid-Europese merken lijken ondervertegenwoordigd.

T520

Maar daar kan best eens verandering in komen: Sigvartsen Transport uit Sarpsborg schafte reeds bij de introductie van de Renault T een 6×2 sleepastrekker aan. Die ‘Boggibil’ truck zoals de Noren een truck met sleepas noemen, is onlangs afgeleverd. Het is de eerste in Noorwegen met de cabine met vlakke vloer en daarmee een unieke truck. De Noorse importeur gaf namelijk bij de introductie aan de T serie niet te zullen leveren met hoge cabine. Sigvartsen kreeg het toch voor elkaar.

Tot de uitrusting van de smakelijk ogende truck horen onder andere adaptive cruise control, een retarder en de Renault Optidriver versnellingsbak. 

Eigenaar Torger Sigvartsen liet de truck spuiten in de sjieke blauw-witte huisstijl, die ook te vinden is op de andere Renault, Scania en Volvo trucks van het bedrijf. We delen hem graag met je.

Bron: Tungt.no

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie