Night Lock
| 09:30 | Bert Mateboer

Night Lock voor nieuwe DAF’s

DAF introduceert zijn unieke DAF Night Lock voor de nieuwe DAF trucks. Het slot is beschikbaar voor elke nieuwe XF, XG en XG+. Ook is achterafmontage mogelijk.

Het nieuwe DAF Night Lock is perfect geïntegreerd in het portierpaneel van de nieuwe XF, XG en XG+ trucks. Het mechanische slot maakt gebruik van zowel de instapbeugel als de robuuste constructie van het portier. De noodzakelijke versterkingen zijn hiervoor al in de fabriek aangebracht.

150% sterker

Het nachtslot bestaat uit een stalen paneel in de kleur van het interieur en is voorzien van een tuimelschakelaar. Bij bediening van het slot schuift het paneel omlaag, óver de instapbeugel. Dit blokkeert de deur waardoor potentiële indringers worden buitengesloten. Een rode indicator geeft duidelijk aan dat het slot is geactiveerd. Eén druk op de tuimelschakelaar is voldoende om het slot weer te ontgrendelen. Daardoor kan de chauffeur in geval van nood altijd snel de cabine verlaten.

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat het nieuwe DAF Night Lock tot wel 150% sterker is dan enig ander vergelijkbaar systeem op de markt. Zelfs met een koevoet kunnen de portieren niet worden geopend. Een speciale sticker op de deurgrepen attendeert anderen op de aanwezigheid van het slot.

Welzijn van chauffeurs

Voor DAF Trucks zijn de veiligheid en het welzijn van chauffeurs bijzonder belangrijk. Daarom introduceerde DAF in 2008 als eerste een nachtslot voor optimale bescherming van de chauffeur. Het nieuwe DAF Night Lock is niet alleen naadloos geïntegreerd in het portier, maar is ook nog robuuster en gebruiksvriendelijker.

Het nieuwe DAF Night Lock voor de Nieuwe Generatie DAF is vanaf nu te bestellen bij de DAF-dealers.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie