IJzersterke 4e Dakar-etappe
| 12:02 | Korneel Luth

IJzersterke 4e Dakar-etappe

Drie Nederlandse truck-coureurs hebben het podium geclaimd van de vierde etappe.

Gerard de Rooy, Peter Versluis en Hans Stacey claimden het podium; een prachtige Nederlandse Dakar-prestatie, en reeds de tweede keer deze Dakar Rally, dat het gehele podium door Nederlanders bezet werd in het truckklassement.

IJzersterke 4e Dakar-etappe 
Ook Hans Stacey hield de vaart er goed in.  

Snelle rondrit

De vierde etappe was een rondrit van 419 kilometer die begon en eindigde in Jujuy. Het was een parcours met lange rechte stukken zodat de deelnemers flink de gang erin konden houden.

Gerard de Rooy wist deze etappe te winnen met zijn Iveco, op 37 seconden gevolgd door Peter Versluis met zijn MAN. Veka-teamgenoot Hans Stacey werd derde, op een 1:18 minuut achter Gerard de Rooy. 

Gerard: “De Powerstar liep fantastisch, ook op deze hoogte. Het was geen moeilijke special; vooral snel. Er zaten vier, vijf stukjes in die wat technischer waren, maar verder was het overwegend rechtdoor met 140 kilometer per uur. Niet erg interessant, maar vanwege de snelheid kon het tricky zijn. We hebben foutloos gereden.”

Team de Rooy loopt goed

Ook de andere coureurs van het team van Gerard de Rooy deden het goed. De Argentijn Federico Villagra finishte als vierde en de Tsjech Ales Loprais werd achtste. 

Voor Gerard de Rooy was het de 28ste etappe-overwinning. Teamgenoot Ton van genugten was als zesde vertrokken, maar zette zijn Trakker aan de kant om Gerard door te kunnen laten. 

“Halverwege de 419 kilometer haalde De Rooy de MAZ van de Wit-Rus Siarhei Viazovich in, die als zevende was gestart. Verrassender vond De Rooy het dat hij niet veel later de Kamaz van Mardeev in zicht kreeg. 

“Die was als vijfde gestart en had ik zo snel nog niet verwacht”, zegt De Rooy. “En evenmin had ik verwacht dat ik zo gemakkelijk op hem kon inlopen. Ik ben er bij gebleven en ben tien seconden achter hem over de finish gereden.” 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie