Hoogvliegers maakt kinderen blij
| 17:04 | Truckstar Redactie

Hoogvliegers maakt kinderen blij

De Stichting Hoogvliegers maakt langdurig zieke kinderen blij tijdens het Truckstar Festival.

Martijn is acht jaar oud, en vliegt met een helikopter over het festival terrein. Hij is één van de twintig gasten van de stichting Hoogvliegers.

Martijn: “Ik ben wel een beetje doof geworden door de koptelefoon. Verder was het reuze-leuk! De piloot zei dat het een heel veilige helikopter is. En ik heb ook heel veel gezien. Zoals de zendmast van Drenthe, en wel duizend vrachtauto’s. We zaten 300 meter hoog, en we vlogen wel 200 kilometer per uur!”

“Ik kon zelf ook zien dat we zo snel vlogen, omdat we boven de snelweg zaten, en heel veel auto’s inhaalden”, vervolgt Martijn.

Hoogvliegers maakt kinderen blij

Hoogvliegers prominent aanwezig

De Stichting Hoogvliegers is opnieuw prominent aanwezig op het Truckstar Festival, met hun eigen oplegger. De kinderen krijgen niet alleen een rondvlucht over het festivalterrein, maar ook een rit in een heuse vrachtwagen. En er zijn clowns om ze uit te zwaaien.

Hoogvliegers maakt kinderen blij

Esther Bakker legt uit: “Eigenlijk is het heel bijzonder dat we met een helikopter vliegen. Normaal doen we dat namelijk met sportvliegtuigen, maar die kunnen hier natuurlijk niet landen. Daarom dus die helikopter.”

Ook bij de Hoogvliegers hadden ze wat last van de storm die zaterdag over Assen trok, een uur lang lagen alle vluchten stil.

Lees hier meer over de Stichting Hoogvliegers, en hoe je ze kunt steunen!

Marc van Rossum

Hoogvliegers maakt kinderen blij

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie