Eerste lijnen nieuwe Atego
| 18:12 | Truckstar Redactie

Eerste lijnen nieuwe Atego

Mercedes-Benz heeft een artist impression vrijgegeven van de nieuwe Atego.

Na de Actros, Antos en Arocs is nu de Atego aan de beurt om vernieuwd te worden en mee te gaan in de nieuwe lijnen van Mercedes.

Als je naar de vorm van de zijruit kijkt, lijkt het erop alsof men vasthoudt aan de oude Atego-cabine. De complete aandrijflijn is echter wel vernieuwd.

Vier cilinder
Zo is er een nieuwe Euro 6 vier cilinder BlueTec motor met 5,1 liter. Deze motor – OM 934 -komt in vier vermogensvarianten beschikbaar tussen 156 en 231 pk.

Zes cilinder
Maar er is ook een zwaardere, 7,7 liter zes cilinder, de OM 936. Deze krijgt drie vermogens tussen de 238 en 299 pk. En dat moet ruim voldoende zijn in de gewichtsklasse tussen 6,5 en 16 ton. Wil je zwaarder, dan zal de keuze snel op de Antos of Actros uit komen.

Beide motoren hebben common rail-technologie, gekoelde uitlaatgasrecirculatie en een uitlaat waarin een SCR-systeem en een gesloten partikelfilter zijn geïntegreerd.

Automaat standaard
Achter de motoren is er de keuze uit een automatische bak met zes of acht versnellingen. Die laatste is nieuw, maar je kunt ook kiezen voor een handbak met zes of negen gangen. De automaat is echter standaard nu; de handbak bestel je als optie.

Wel standaard is een stabiliteits-systeem, ESP op personenauto’s. Verder zitten er schijfremmen op alle assen en heeft de nieuwe Atego een tweetraps motorrem. Je kunt zelfs een permanent-magneet-retarder bestellen. 

De nieuwe Atego zal voor het eerst te zien zijn in april op de CV Show in Birmingham en op de Bauma in München. De verkoop in Nederland begint in mei.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie