| 19:26 | Bert Mateboer

Chauffeuse verdacht van terroristische plannen

Een chauffeuse van Roelofs Internationaal Transport is kort belaagd door Italiaanse ouders die dachten dat ze een aanslag wilde plegen.

De chauffeuse van het transportbedrijf uit Wijchen had opdracht bij een antiquair in Torre del Greco, niet ver van Napels, een zitbank te laden. Toen ze daar aankwam, was de antiquair er nog niet en daarom parkeerde ze haar auto zolang in een smal straatje bij een kleuterschool.

Paniek

Met de gebeurtenissen in Berlijn nog vers in het geheugen, ontstond er enige paniek bij een groepje ouders dat bij de kleuterschool stond te wachten. Ze waren bang dat de Nederlandse chauffeuse met de vrachtauto op de kleuterschool wilde inrijden en kwamen schreeuwend op haar af. Ook belden ze de politie, meldt dagblad De Gelderlander dat met directeur Hans Roelofs heeft gesproken. In haar beste Italiaans moest de chauffeuse ouders en politie-agenten zien uit te leggen dat ze niets kwaads van plan was.

Zuid-Italië

Pas toen de antiquair arriveerde en bevestigde dat er een bank geladen moest worden, kwamen de ouders tot bedaren en kon de chauffeuse haar werk weer doen. ,,Ze is vervolgens gewoon doorgereden naar haar laatste laadklus, in Zuid-Italië, en komt vrijdag weer terug in Nederland”, aldus Roelofs in De Gelderlander.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie