All American trucking experience
| 14:37 | Korneel Luth

All American trucking experience

Amerika-gangers Anton Brouwer en Ronald Vlaar reden elk dertig mijl mee op twee glimmende Freightliner Classics tijdens de Amerikareis.

Geen bijna-1-april-grap tijdens de Dutch Truckers Tour 2014 in Amerika, maar wel een verassend mooie ontknoping van een foto-moment op een kleine truckstop langs Interstate 75 ten zuiden van Macon in de staat Georgia.

Twee dikke Freightliners

Ronald Vlaar: “We waren even gestopt, we hadden de auto wat ongemakkelijk half voor twee dikke Freightliners geparkeerd en liepen op die auto’s af. De chauffeurs dachten even dat er iets gebeurd was op de snelweg en dat we verhaal kwamen halen, maar wij wilden een praatje maken.”

Anton: “Voor we het wisten werden we mee naar binnen genomen het restaurant in om een hapje met ze mee te eten. Het bleek dat de chauffeur van de zwarte truck, Tommy, de eigenaar van beide trucks was. Ze vertelden er vanalles over, echt mooi! Ronald en ik keken elkaar eens aan en ik vroeg Tommy: ‘misschien een rare vraag, maar rijden jullie richting het zuiden?’ Waarop Ronald vroeg: ‘kunnen we dan een stukje mee rijden?”

Dertig mijl

“De kogel was gauw door de kerk: we mochten tot de volgende truckstop mee, dertig mijl verderop!” aldus Anton. “En het bijzondere was, ze hebben voor ons echt een heel eind omgereden, twee afslagen voorbij waar ze er zelf eigenlijk af moesten”, zegt Ronald.

Ronald reed met de andere chauffeur mee, met Raymond. “En wat een mooie kerel, echt een cowboy, met zo’n prachtig accent uit de zuidelijke staten!” Anton: “Die auto’s lopen met gemak 130 kilometer per uur. In het vooronder ligt een zware Detroit Diesel en in de blauwe Classic een Cummins met 575 pk. Tommy heeft de zwarte auto vier jaar geleden gekocht. Beide chauffeurs zijn iedere keer twee à drie weken van huis, en nu waren ze leeg en onderweg naar huis.

Een echtere Amerikaanse trucking experience kun je je nauwelijks voorstellen. Dit is vrachtwagen rijden zoals het ooit bedoeld is; zie hieronder het bewijs: de foto’s van Ronald.

Extra foto's Truckstar 06/14
Ronald (links) naast Raymond voor de blauwe Freightliner Classic met 575 pk.

All American trucking experience
Zo begon de ontmoeting, met bijna een misverstand.

Truckstar Amerikareis
Tommy staat links tegen zijn truck te poseren voor Anton die een paar foto’s maakt.

All American trucking experience
Dikke Amerikaanse highway trucks, deze Classics.

All American trucking experience
Geen vervelend perspectief op de wereld vanaf de passagiersstoel.

All American trucking experience
Amerika op z’n best!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie