| 09:06 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 1 – geconditioneerd vervoer

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer.

Er zijn tal van producten die geconditioneerd moeten worden vervoerd. Denk hierbij aan groente & fruit, bloemen & planten, maar bijvoorbeeld ook medicijnen of in sommige gevallen chocolade en veel andere producten. Er zijn ook zeer veel verschillende manieren van opbouw van de laadruimte, dit is grotendeels afhankelijk van het type goederen dat wordt vervoerd. Vaak is er ook voor een specifiek temperatuurregelingssysteem gekozen. Hieronder presenteren we je de genomineerden voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland in categorie 1 – geconditioneerd vervoer.

Roy Lansdaal

Roy Lansdaal

Vorig jaar deed Roy Lansdaal mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland met een fraaie Scania R450: hij werd tweede in zijn categorie. Dit keer is echter zijn nieuwe Scania R450 Next Gen genomineerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om er een bijzondere truck van te maken. Onder de voorbumper zit een lage spoiler, die voor een mooi aanzicht zorgt, maar bij verkeersdrempels en dergelijke wat voorzichtigheid eist. “Gelukkig is de Scania rondom luchtgeveerd, dus ik kan hem heel simpel wat meer bodemvrijheid geven”, aldus chauffeur Joeri Geerts (32).

De Lindenborg

De Lindenborg

Het begon met een enkele vrachtwagen en het transport van uitsluitend zelfgekweekte komkommers. Tegenwoordig heeft kwekerij De Lindenborg een wagenpark van maar liefst acht dikke trucks. Remco Otjens (24) is chauffeur op de fraaie Scania S 520. De trekker is uitgerust met een bullbar, een zonneklep, verstralers, een luchthoorn, zwaailampen en leren bekleding in het interieur. Omdat de Chereau-oplegger bij de laadklep weinig ruimte biedt, heeft het bedrijf speciale bakken voor de verlichting ontwikkeld. Er is ook oog voor detail: het logo van het bedrijf is in de velgen gespoten en staat zelfs aan de binnenkant van de koplampen.

Timmerman

Ruud Timmerman

De Scania R560 van Ruud Timmerman (40) uit Vlaardingen is waarschijnlijk de oudste truck die aan de verkiezing meedoet. De auto stamt uit 2011 en heeft al 1,3 miljoen kilometers afgelegd. Ruud was er dan ook helemaal ondersteboven van toen hij hoorde dat zijn truck genomineerd was. “Ik vind hem zelf heel mooi, maar had niet gedacht dat zoveel anderen hem ook mooi zouden vinden”, aldus Ruud. Het interieur heeft Ruud zelf bekleed met zwart leer met witte accenten. Hij rijdt met groente en fruit op Noorwegen, een heerlijk land om te rijden vanwege de natuur en de rustige mentaliteit van de bevolking, zo vindt hij.

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
Het is al even geleden dat een vrachtwagen uit categorie 1 – geconditioneerd vervoer er vandoor ging met de titel Mooiste Truck van Nederland. Daarvoor moeten we terug naar 2010 en de Scania van Rob Waasdorp. Vorig jaar werd de Volvo FH van Bertino Kooter nummer 1 in deze categorie. In 1996 werd de Volvo FH12 van R. de Mooi verkozen tot de Mooiste truck van Nederland.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl

BFGoodrich

 

1 Reactie
  1. R.Timmerman moet no1 worden. De andere trucks zijn nieuw. En je kan alles kopen. Het verdient respect om met een doorleefde truck zo er uit te zien. Doe dat maar eens na!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie