| 12:51 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 7 – speciale voertuigen

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen.

Deze categorie laat zich zeker niet in een hokje plaatsen. Onder speciale voertuigen verstaan wij vrachtwagens die opgebouwd zijn om maar één soort vervoer mee te doen. Denk hierbij aan veewagens, betonmixers, bergingstrucks en andere speciale voertuigen.

Vaex

Axis Eurolink

Dirk Strik en Nicole Heimans rijden dubbelbemand op de Scania S580 V8 van Axis Eurolink, het transportbedrijf van Vaex, de bekende handelsonderneming uit Reek. Met hun Scania en vijfvloerige Cuppers-oplegger rijden ze door heel Europa. “We vervoeren biggen van fokkers naar mestbedrijven, hoofdzakelijk in Spanje,” vertelt Dirk, “maar we komen ook regelmatig in Duitsland, Kroatië, Slovenië en andere landen.” Lekker afwisselend werk dus. De auto is van alle gemakken voorzien en van binnen ook fraai bekleed met bruin- en beigekleurig knopenleer. Ook de biggen hebben het onderweg naar de zin dankzij drinkinstallaties en ventilatoren op alle vloeren.

W. van Wijk

Fa. W. van Wijk

De firma W. van Wijk uit Groot-Ammers heeft al diverse keren meegedaan aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Twee jaar geleden werden ze derde in hun categorie en vorig jaar tweede. “Désiree van Wijk en haar man Danny Dijkshoorn, die op deze truck dubbelbemand door heel Europa rijden, gaan er alles aan doen om die droom waar te maken. De truck is een Scania R560 V8 die dateert uit 2013 en die ze vorig jaar in februari hebben gekocht. Het duurde echter tot november voordat hij volledig was omgebouwd tot wat hij nu is: een truck voor het transport van levende paling en vis.

Patrick v.d. Hoeven

Patrick v.d. Hoeven

Joey den Besten uit Woerden sleepte al eerder de eerste plaats in zijn categorie in de wacht, dus je kunt wel zeggen dat er niet veel mis is met deze combinatie. Joey stuurt zijn truck met betonmixer regelmatig krappe bouwplaatsen op, waardoor het risico op kleine schades altijd aanwezig is. Dat houdt het werk wel spannend.

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
Een Mooiste Truck van Nederland werd er nog niet gekozen uit deze categorie. Wordt dat dit jaar anders? Hieronder een aantal deelnemers in de categorie 7 – speciale voertuigen uit eerdere jaren.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten en bracht eerder dit jaar zijn nieuw bandengamma voor of/off gebruiksomstandigheden op de markt: de BFGoodrich Cross Control 2. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl

BFGoodrich

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie