| 11:07 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 2 – huif/gesloten vervoer

 

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer.

In de categorie huif/gesloten vervoer valt transport dat beschikt over een zeil dat eenvoudig vanaf de zijkant, achterkant of bovenkant geopend kan worden om snel te laden en lossen. Deze trucks zijn voorzien van voldoende materiaal om de lading te zekeren. Naast huiftransport valt ook gesloten vervoer in deze categorie. Dit zijn veelal trailers en/of combinaties die via de achterzijde laden en lossen. De laadruimtes van deze vrachtwagens zijn meestal licht geïsoleerd, waardoor ze het product beter beschermen.

Mooiste Truck van Nederland

Schuitema

Voor Jan Schuitema (42) uit Burum was het nieuws van zijn nominering voor de verkiezing van de Mooiste Truck een tweede hoogtepunt, want hij is ook net vader geworden van een dochtertje. Of hij dan wel bij de verkiezing zou kunnen zijn? Daar hoefde Jan niet over na te denken, want eventueel neemt hij zijn dochtertje gewoon mee. Eigenrijder is hij sinds 2005 en de auto waarmee hij aan de verkiezing meedoet, is al zijn derde DAF. De DAF XF 480 is halverwege 2018 op kenteken gezet en heeft inmiddels meer dan 260.000 kilometer achter de kiezen.

Mooiste Truck van Nederland

A.E. Hoogendoorn

Mark van Beek (31) is supertrots op de fraaie Scania S650 V8. Samen met Anna Hoogendoorn heeft hij vorig jaar het transportbedrijf A.E. Hoogendoorn opgericht en hij vindt het fantastisch dat één van hun twee trucks nu al is genomineerd voor de verkiezing. De kleurencombinatie is een keuze van Mark en Anna. De truck is prachtig opgebouwd, fraai gespoten en op de achterkant van de cabine voorzien van een airbrush die de klassieke Scania 143 van schoonvader Piet weergeeft. Ook het interieur is danig onderhanden genomen.

verhaar

E. Verhaar

De combi van Eddy Verhaar (49) uit Deil is al vijf jaar oud en daarom vindt Eddy het een hele eer dat de lezers van Truckstar zijn vrachtwagen hebben genomineerd voor de verkiezing van de Mooiste Truck. Zijn Volvo FH heeft al 630.000 kilometer gelopen en wordt hoofdzakelijk ingezet voor volumetransport in de Benelux. “De combinatie loopt niet over van de accessoires, maar ik ben wel trots op het totaalbeeld”, vertelt Eddy.

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
Het is alweer twintig jaar geleden dat de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2000 plaatsvond. In dat jaar was de Mercedes van Van der Weerd, Worlds of Fun de mooiste van Nederland. Vandaag de dag zou deze truck in categorie 2- huif/gesloten vervoer hebben meegedaan. Iets minder lang geleden streden de trucks van Weeda, Dijkstra en Tijssen om de felbegeerde titel. Echter werd geen van die trucks in 2015 verkozen tot Mooiste Truck van Nederland. In 2007 won Weeda wel de hoofdprijs met hun Volvo FH.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl/news-events

BFGoodrich

 

4 Reacties
  1. Mijn stem gaat naar Eddy Verhaar met zijn Volvo.
    Waarom?
    Omdat zoals de tekst al zegt hij niet overloopt bling bling maar er gewoon na al die km’s er nog steeds strak uitziet.
    Komt bij dat iemand die zuinig is op zijn wagen maar hem niet compleet ombouwt in mijn ogen ook een kans moet krijgen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie