Mooiste Truck van Nederland
| 17:41 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 6 – bulk- en tanktransport

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 6 – bulk- en tanktransport.

Bulk- en tanktransport is binnen de sector alle transport waarbij onverpakte goederen worden vervoerd. Goederen worden als het ware los meegenomen door een voertuig. Er tal van goederen die onder bulk- tanktransport kunnen worden geschaard, denk bijvoorbeeld aan veevoeder, graan, oliën & vetten, melk, mest en brandstoffen.

SPJ Jansen

S.P.J. Jansen

In 2019 mocht het publiek deze combinatie van Stefan Jansen (29) uit Doornenburg in de showstraat op Assen bewonderen. Samen met een vriend pakte hij het spuitwerk en de bekleding van het interieur aan. Daar bleef het niet bij, want alles aan de combinatie werd aangepast naar praktisch én mooi. Zo is de truck rondom luchtgeveerd én kan Stefan de lampen op de onderbumper omhoog klappen. Het lage dak staat stoer, maar heeft ook minder te lijden van overhangende takken. Voor Stefan moet de combinatie zo zijn als hij het in zijn hoofd heeft. “De truck is nu drie jaar oud en helemaal naar mijn zin.”

Van Triest

Van Triest

De naam van Lubbert Meertens, uit Gieten, is geen onbekende in de wereld van de Mooiste Truck van Nederland. 25 jaar geleden deed Lubbert ook al mee en is toen vijf jaar achter elkaar (!) eerste geworden in de categorie zandauto’s. Hij reed toen met een Scania 143 ‘neus’ voor Zeldenrust. Drie jaar geleden is Lubbert bij Van Triest terecht gekomen, waar hij het zeer naar zijn zin heeft. Samen met collega Ricardo Pathuis rijdt hij om-en-om op deze combinatie. Beiden zijn zeer tevreden met de Scania S520. “Ik ben al meer dan dertig jaar chauffeur, maar heb uitsluitend met Scania’s V8 gereden,” aldus Lubbert.

Kees In 't Veen

Kees In ’t Veen

Voor alles is er een eerste keer. Dat was voor René Maat (44) uit Vaassen de nominatie voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. “Dat kwam als een grote verrassing, ik was overdonderd”, zegt hij daar zelf over. De Scania S450 van Kees In ’t Veen staat dan wel in de bedrijfskleuren, maar is helemaal aangepast en opgebouwd door René, die er al twintig jaar rijdt. “Hij is strak en moet klasse uitstralen, maar binnen wil ik het gezellig hebben. Voor mij betekent dat de sfeer van een bruin café. Een beetje huiselijkheid als je de hele week onderweg bent, is ook wat waard.”

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
De laatste keer dat de Mooiste Truck van Nederland uit deze categorie kwam is alweer lang geleden. Daarvoor moeten we terug naar 2006, in dat jaar ging J. de Bruyn met een Scania R500 er met de titel vandoor. Een van de eerste tot Mooiste Truck verkozen vrachtwagens is de Scania van P. van Kempen. In 2017 werd chauffeur Hajo Miedema met zijn Mercedes Actros van Groenendaal
Transport derde in categorie 6.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl/news-events

BFGoodrich

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie