Mooiste Truck van Nederland
| 12:53 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 3 – open voertuigen

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen.

In de categorie open voertuigen kunnen vele soorten transporten vallen. Van (lege) pallets tot bouwmaterialen en machines. De open transporten worden veelal uitgevoerd door trekkende eenheden met vlakke trailers, semi diepladers en eurodiepladers. Vaak zijn deze opleggers gestuurd en soms ook nog uitschuifbaar. Maar denk ook aan motorwagens met een autolaadkraan en vlakke laadruimte of bijvoorbeeld stenentrailers.

Van Berne Transport

Van Berne

Als je chauffeur bij Van Berne Transport bent, is het vrijwel zeker dat je met een uiterst fraaie wagen op pad wordt gestuurd, want dat bedrijf staat al jaren bekend om zijn prachtig opgebouwde trucks. Toch vond Maarten Bijvelds (54) uit Hedel het heel spannend of zijn Volvo FH 500 weer zou worden genomineerd. “Er zijn tegenwoordig zoveel mooie trucks op de weg dat het lijkt alsof er steeds meer geld aan wordt besteed”, aldus Maarten. Toch denkt hij dat zijn truck een goede kans maakt bij de verkiezing, omdat hij niet alleen fraai gespoten en heel doordacht is opgebouwd, maar omdat er ook dagelijks hard mee wordt gewerkt.

Edwin Salari

Edwin Salari

Hoewel het wagenpark van Edwin Salari hoofdzakelijk uit Scania’s en een enkele Volvo bestaat, rijdt Jan Willem Jansen (31) uit Hagestein met een splinternieuwe DAF. “Omdat ik nooit onder stoelen of banken heb gestoken dat ik een DAF-man ben, kreeg ik een DAF toen er een nieuwe trekker nodig was”, vertelt Jan Willem. “Ik mocht ook nog allerlei extra’s uitzoeken, zoals lampen, luchthoorns en een lichtbak. En staande uitlaten die een stuk boven de cabine uitsteken”, voegt hij er nog aan toe. De DAF is fraai opgebouwd, maar ook functioneel.

Schoones

Schoones

Het wordt nog even flink poetsen voor Bram Schoones (21) uit Vinkel voordat hij met zijn Volvo FH 540 naar de verkiezingsdag komt. Hij wil namelijk dat zijn auto, die bijna een jaar oud is, er dan weer helemaal als nieuw uitziet. Bram doet allerlei soorten transport met zijn trekker. Het mooiste vindt hij het werk in het uitzonderlijk vervoer. Het meest trots is Bram op de tekst ‘Broederliefde’ die achterop de auto in de kastenwand is uitgesneden. “Het is een herinnering aan mijn broertje, die een paar jaar geleden is overleden aan de gevolgen van een ongeluk. Op deze manier is hij toch altijd bij me.”

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
In 2017 werd er, uit deze categorie, voor het laatst een Mooiste Truck van Nederland gekozen door de vakjury. De Volvo FH van H. van Dalen ging er dat jaar met de eer vandoor. Dit jaar is de DAF XF van Edwin Salari genomineerd, maar trucks van dat transportbedrijf zijn geen onbekenden in de wereld van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Zo is in 1994 de Scania 143H V8 500 verkozen tot de mooiste van Nederland. ‘Stenenwagens’, of het vervoer van bouwmaterialen lijkt populair, want in 2014 werd de titel toebedeeld aan  de stoere combinatie van P.J. Hoogendoorn. Zal er dit jaar een truck uit deze categorie, open voertuigen, verkozen worden tot Mooiste Truck van Nederland? We weten het zaterdag 25 juli.

 

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl/news-events

BFGoodrich

3 Reacties
  1. Ik kies voor van Berne op 1………omdat hij zo mooi is van verschillende opvallend kleuren
    Op 2 Schoones :is een heel mooie perfect uit ziende truck met minder opvallend kleurgebruik
    Op 3 de wagen van Salari ziet er ook perfect uit met nog minder kleurgebruik…..daardoor iets minder aansprekend……. Maar oogt zeer verzorgd

  2. Vind dat de auto van van triest de mooiste is . De auto s van Verbeek, weeda ,van der hoeven zijn ook mooi maar die hebben al heel vaak een prijs gewonnen nu is er een keer iemand anders aan de beurt. Ik kies dus voor van triest.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie