| 11:38 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 8 – losse trekkers

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers.

Gerdez

Gerdez

Freddy Gerdez (36) uit Uithuizermeeden werkt al sinds 2008 voor zichzelf. Zijn nieuwste truck is een Scania S 650 en daarmee heeft hij in iets meer dan een jaar alweer 200.000 kilometer afgelegd. “Ja, hij moet wel werken”, zegt Freddy. “Het werk is voor mij echter ook hobby, vandaar dat ik een V8 heb gekozen, want dat vind ik gewoon mooi”, legt hij uit. De speciale donkerrode lak is afgebiesd met parelmoerwitte lak en het geheel is van minstens acht lagen blanke lak voorzien, waardoor je vooral bij zonnig weer een bijzonder glimmend effect krijgt.

Weijts

Weijts

De metallic-blauwe lak, afgezet met witte accenten, is het handelsmerk van Rick Weijts (26), die rijdt voor het bedrijf dat zijn vader en moeder in 1987 hebben opgericht. Hij rijdt met bloemen en planten naar Zuid-Frankrijk, soms dubbelbemand met zijn zus Stefanie. De Scania S 650 V8 is Ricks eerste echte nieuwe vrachtwagen. De trekker is voorzien van zijskirts, een andere achterbumper, chassisafdichting en de nodige verlichting. Het interieur is aangekleed met bruin- en crèmekleurig leer.

Robert van der Linden

Robert v.d. Linden

De vorige trekker van Robert van der Linden (34) uit Arkel was zwart met een witte bies. Een mooie truck, maar Robert vond dat hij op een truckshow toch in het niet viel bij de andere trucks. Zijn nieuwe truck moest er echt uitknallen. Dat is gelukt, kunnen we wel zeggen. De opbouw is gedaan in oldskool-stijl, met een zeilenrek op het dak en grote staande uitlaten die boven de cabine uitsteken. De kleur rood komt volop terug in het interieur, waar de leren bekleding een combinatie is van rood en wit.

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 4 – zeecontainertransport

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
In onze rijke Truckstar-geschiedenis zijn een aantal iconische vrachtwagens tot Mooiste Truck van Nederland verkozen. Denk bijvoorbeeld aan de Volvo van Ederveen en de DAF van Besseling. In de recentere geschiedenis deed ook Van der Made mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland met zijn Scania 4-serie (en bijpassende outfit), evenals De Zeeuw met zijn fraaie DAF XF.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl/news-events

12 Reacties
  1. Weijts . Die hebben de afgelopen jaren zoveel mee gemaakt eerst een aantal jaar geleden vader verloren afgelopen jaar moeder en dan toch nog zo’n mooie auto op de weg zetten . Alle respect voor Rick en stefanie

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie