Mooiste Truck van Nederland
| 09:41 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2020: cat. 4 – zeecontainertransport

Uit meer dan 1300 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport.

Met grote havens in Rotterdam en Amsterdam vormt het transport van zeecontainers een belangrijk onderdeel van het totale transport in Nederland. Dagelijks komen diverse containers aan in de havens in Nederland, maar worden containers ook vervoerd naar havens in België, Duitsland en Frankrijk. Een specifiek kenmerk van zeecontainertransport zijn uiteraard de containerchassis, deze zijn er in allerlei soorten en maten want ook de containers komen in veel verschillende soorten en maten.

Sneepels

Sneepels

De trucks van Sneepels zijn graag gezien en dat resulteert in een nominatie voor de Scania R 520 waarmee Robin Behm (31) uit Leerdam zijn werk doet. Hij zit veel in het binnenland en doet af en toe een ritje naar Zwitserland met twee twintig-voetscontainers op het deelchassis. Het exterieur is in de stijl van het wagenpark aangepast, met een paar uitzonderingen. De nieuwe truck van Robin is opgebouwd met staande uitlaten, vierkante tanks en vier lampen onder de bumper. “Drempels moet ik dus voorzichtig over”, aldus Robin, die zelf het complete interieur onder handen nam. “Het is namelijk niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby.”

Weeda

Weeda

De naam Weeda is natuurlijk geen onbekende in de wereld van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Vincent Leijten (39) uit Etten-Leur, chauffeur op een DAF XF 530, zal ervoor zorgen dat de vijfassige Broshuis-breker, die achter zijn trekker hangt en inmiddels drie jaar oud is, er tot in de puntjes bij staat. De DAF is net een jaar oud en zoals gewoonlijk bij Weeda is de auto voorzien van special paint. Dit keer heeft die betrekking op de Netflix-serie Narcos, waarin de opkomst en ondergang van drugsbaas Pablo Escobar wordt weergegeven.

Geelhoed

Voor Jan-Willem Verolme (27) uit Middelharnis was het een grote verrassing dat zijn Scania R450 Streamline uit 2017 werd verkozen om aan de verkiezing mee te doen. “Het is niet eens een Next Gen. Ik heb een foto ingestuurd omdat ik mijn auto wel eens in het Fotojaarboek wilde hebben staan. Ik had echt niet verwacht dat zoveel lezers mijn auto zouden selecteren om aan de verkiezing mee te doen”, aldus Jan-Willem. Hij moet toegeven dat hij wel een truckliefhebber is. “Anderhalf jaar geleden heb ik een nieuwe bumper gemonteerd met ronde lichten. Die zorgt gewoon voor een mooier totaalbeeld.”

Even voorstellen: categorie 1 – geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: categorie 2 – huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: categorie 3 – open voertuigen

Even voorstellen: categorie 5 – losgestort vervoer

Even voorstellen: categorie 6 – bulk- en tanktransport

Even voorstellen: categorie 7 – speciale voertuigen

Even voorstellen: categorie 8 – losse trekkers

Bekijk alle genomineerden

Voorgaande jaren
We moeten terug naar 2015 toen er uit deze categorie voor het laatst een overall-winnaar werd gekozen. De Mooiste Truck van Nederland uit dat jaar is de DAF XF van J. Jansen. Een jaar later, in 2016, streden de trucks van Weeda, A. Stam en Gebroeders de Kraker om de titel. Geen van die trucks werd dat jaar overall Mooiste Truck van Nederland. Een andere opvallende truck in categorie 4 – zeecontainertransport is de auto van Michel Kramer, in 2012 werd hij met zijn Scania Longline Mooiste Truck van Nederland.

BFGoodrich
De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich. Deze van oorsprong Amerikaanse bandenfabrikant is in 150 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die actief is in 140 landen. BFGoodrich maakt en levert banden voor alle marktsegmenten. Kijk voor meer informatie op truck.bfgoodrich.nl/news-events

BFGoodrich

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie