Nieuw truckmerk met elektrische truck
| 13:02 | Rik Werner

Multinationals stappen over op elektrische trucks en auto’s

Een tiental multinationals heeft dinsdag aangekondigd dat zij uiterlijk in 2030 hun wagenpark vervangen door elektrische auto’s. Het streven is dat bij kleinere vrachtwagens van 3,5 ton tot 7,5 ton dat jaar de helft elektrisch is.

De bedrijven gaan bovendien investeren in infrastructuur voor elektrisch rijden. Met de aankondiging, die gedaan is tijdens de Climate Week in New York, willen de bedrijven de overgang naar elektrisch rijden versnellen.

Vattenfall

Het betreft de ondernemingen HP, Deutsche Post (DHL), Heathrow Airport, Ikea, Unilever, LeasePlan, het Chinese internetbedrijf Baidu en Metro. Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall en de Amerikaanse branchegenoot PG&E doen ook mee aan het initiatief. De bedoeling is dat andere grote ondernemingen zich aansluiten.

Eisen

Vattenfall en LeasePlan stappen voor hun medewerkers voor 2030 over op volledig elektrisch rijden. Anderen, zoals bijvoorbeeld het Duitse retailconcern Metro, zeggen toe om elektrisch opladen voor medewerkers en klanten breed beschikbaar te stellen en te stimuleren, of kiezen er voor om van taxi- en vervoersbedrijven te eisen dat door hun geleverd vervoer volledig elektrisch is.

Lees ook: Utrecht weert per 2025 truck met verbrandingsmotor uit binnenstad.
Musk twittert: onthulling e-truck Tesla op 26 oktober.
Ook Cummins omarmt elektrische aandrijving.
Serieproductie elektrische MAN-trucks start in 2021.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie