Den_Hartog_Groot_Ammers
| 11:46 | Rik Werner

Zes frisse Volvo’s voor brandstoffentransporteur Den Hartog

Den Hartog BV heeft recent twee Volvo FM 6×2-tankwagens en vier Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. De leverancier van brandstoffen en smeermiddelen rijdt met verschillende merken, maar Volvo is min of meer favoriet.

Het wagenpark van Den Hartog bestaat uit tankwagens en trekkers met brandstof- en huifopleggers. ,,We gaan richting de dertig trekkende eenheden. Ons bedrijf is in staat om snel te leveren. Op dat gebied stel ik hoge eisen aan onze organisatie. Om aan die eisen te blijven voldoen hebben we onlangs twee Volvo FM 6×2-tankwagens in gebruik genomen voor de leveringen op werklocaties van onze klanten. Daarnaast zijn er twee Volvo FH-voorloopastrekkers afgeleverd voor de grote brandstofopleggers. De Volvo’s FH met 4×2-configuratie vormen een combinatie met schuifzeiltrailers voor het vervoer van de voorverpakte eenheden met bijvoorbeeld smeerolie en koelvloeistoffen,” vertelt Dik den Hartog.

Den_Hartog_Groot_Ammers

VDS

Alle nieuwe modellen zijn uitgerust met Volvo Dynamic Steering (VDS). ,,Wij hebben daar goede ervaring mee opgedaan. VDS biedt meer comfort maar ook meer veiligheid doordat de chauffeurs minder vermoeid raken. Veiligheid is binnen onze branche en vooral in ons bedrijf zéér belangrijk. Daarom kiezen we standaard voor alle voorzieningen die Volvo te bieden heeft.” Het geïnstalleerde Active Safety-pakket bevat, bovenop de wettelijk verplichte voorzieningen, tevens Driver Alert Support en Lange Change Support. Ook liet Den Hartog de trucks uitrusten met onder meer SRS-airbags en achteruitrijcamera’s.

Den Hartog is in Nederland een van de marktleiders op het gebied van smeermiddelen en is distributeur van ExxonMobil. Daarnaast levert het bedrijf uit Groot-Ammers aan circa 60 tankstations onder de merknaam Esso en Autofood. Tenslotte levert Den Hartog brandstoffen voor industriële ondernemingen, scheepvaart, agrariërs en transporteurs.

Den_Hartog_Groot_Ammers_006

Lees ook: Den Hartogh Logistics bestelt honderd Light Concept Volvo’s

Terraq Venlo met trio verse Volvo-trucks aan de slag in silotransport.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie