Volvo FH 460 Den Hartogh
| 08:56 | Rik Werner

Den Hartogh Logistics bestelt honderd Light Concept Volvo’s

Den Hartogh Logistics heeft een order voor honderd Volvo’s FH 460 geplaatst. De Light Concept Globetrotters ADR worden dit jaar op vestigingen door heel Europa geleverd.

Den Hartogh zegt bewust te hebben gekozen voor trucks met een hoger motorvermogen dan tot dusver. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat het hogere motorvermogen een gunstige uitwerking heeft op het brandstofverbruik’’, zegt Erik Groen, equipment manager van Den Hartogh Logistics. ,,Het leidt tot minder schakelingen en een hogere kruissnelheid. Ook geeft het de chauffeur meer plezier in het rijden.”

Volvo FH 460 Den Hartogh_2

Aluminium

Het gaat om honderd zogenoemde Light Concept trekkers, die door hun lage eigen gewicht een groter laadvermogen zouden garanderen. Het eigen gewicht is laag gehouden door toepassing van verschillende lichtgewicht componenten, zoals een lichte achteras en aluminium velgen. ,,Volvo is erin geslaagd een laag eigen gewicht te realiseren, zonder dat er ingeleverd wordt op veiligheid en comfort’’, meent Groen. ,,Het inzetten van Light Concept trucks betekent meer laadvermogen en ook nog eens een lager brandstofverbruik.”

Lees ook: [Video] Volvo en TVM beginnen zoektocht naar veiligste chauffeur van Nederland.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie