Volvo
| 16:11 | Rik Werner

[Video] Volvo en TVM beginnen zoektocht naar veiligste chauffeur van Nederland

Volvo en verzekeraar TVM beginnen een zoektocht naar de veiligste chauffeur van Nederland. Vrachtwagenchauffeurs die in het bezit zijn van een Nederlands paspoort kunnen meedoen aan het ‘NK Veiligste Chauffeur’. Inschrijven kan per direct.

Volvo en TVM hopen met de wedstrijd meer bewustzijn voor verkeersveiligheid te creëren en uiteindelijk het aantal ongevallen terug te dringen. De partijen zeggen op zeker 1.000 deelnemers te rekenen. De competitie is toegankelijk voor berijders van alle merken, zo benadrukken zij.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Competitie

De competitie begint 1 maart met een online kennistest die tot half april duurt. Deelnemers dienen vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren op drie gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. De honderd vrachtwagenchauffeurs die de competitie het beste maken kwalificeren zich voor een veiligheid kennisdag op zaterdag 21 april in Beesd. Hier strijden zij om tien plaatsen in de finale op 9 juni. Daarnaast worden ‘de honderd’ uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Volvo Trucks-fabriek in Gent. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen, maar wint ook een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Veiligheidsambassadeurs

,,Vrachtwagenchauffeurs vormen een belangrijke schakel binnen de verkeersveiligheid op de weg. Niet alleen beleven zij regelmatig onveilige verkeerssituaties, ook zijn zij vaak als eerste ter plaatse wanneer er zich een ongeval voordoet’’, verklaart Charles Engelaar, verantwoordelijk voor het safety project binnen Volvo Trucks Nederland. ,,Met hun kennis en ervaring zien wij vrachtwagenchauffeurs als echte veiligheidsambassadeurs. Om dat te onderstrepen en waardering voor hun rol te benadrukken, starten wij nu deze competitie.”

Deelname staat uitdrukkelijk alléén open voor chauffeurs die de Nederlandse nationaliteit bezitten.  Meer informatie staat op www.nkveiligstechauffeur.nl.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie