Terraq BV Volvo
| 13:16 | Rik Werner

Terraq Venlo met trio verse Volvo-trucks aan de slag in silotransport

Terraq Venlo verruilde recentelijk een Volvo-truck uit 1999 voor drie nieuwe vrachtwagens: een Volvo FH 8×4 tridem en twee Volvo FH 4×2-trekkers.

Terraq viel specifiek voor het tridemstel, dat zware aslasten aankan. Prettig bij silotransport, stelt het bedrijf. De Volvo FH 420 8×4 tridem motorwagen is opgebouwd met een kabelsysteem en kipinrichting.

Gewichtsverdeling

,,Het tridem-concept is geschikt voor ons werk, vanwege de goede gewichtsverdeling op de assen en de wendbaarheid”, vertelt mede-eigenaar Twan Janssen. ,,Onze MegaMix-silo’s worden met het kabelsysteem en het hydraulische kiepersysteem achterop het chassis getrokken. De luchtvering zorgt voor comfort tijdens het rijden, maar komt ook van pas om een betere bodemvrijheid te genereren op bouwterreinen.”

Terraq BV Volvo

Volvo Dynamic Steering

Door de liftbare, gestuurde naloopas in combinatie met Volvo Dynamic Steering en de I-Shift versnellingsbak is in zijn ogen een bijzonder wendbare truck ontstaan. ,,Deze techniek komt uitstekend tot zijn recht met zware lading op ruw terrein’’, meent Janssen. ,,De chauffeur die vast op de Volvo FH tridem komt te rijden, heeft uitgebreid proefgereden in een soortgelijk gespecificeerde truck. Hij was vooral te spreken over de ruimte in de cabine, het rijcomfort en de vele veiligheidsvoorzieningen.”

De nieuwe Volvo FH 4×2-trekkers worden, met kipperopleggers, ingezet voor met name het grindtransport van en naar de overslaghaven in Venlo.

Terraq BV Volvo

Lees ook: Den Hartogh Logistics bestelt honderd Light Concept Volvo’s

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie