| 21:33 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2023: cat. 8 – losse trekkers

Uit meer dan 1700 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij het mooist vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het Profile Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers.

H. Teunissen Transport – Scania R530

De tweeëntwintigjarige Henrico Teunissen is nog maar twee jaar eigenrijder en doet dat met zijn droomauto. “Op de Scania zat ruim een jaar levertijd en die tijd heb ik gebruikt om de vrachtwagen zo te tekenen als ‘ie nu is. Iedere keer weer iets aanpassen in photoshop. Ik heb geprobeerd om iets te kiezen wat nog niet bestond en er echt mijn eigen auto van proberen te maken. Volgens mij is dat goed gelukt,” vertelt de trotse eigenrijder. Dat het in deze categorie ook vooral om vriendschap draait blijkt wel als Henrico ons vraagt of we Martin al gebeld hebben. “Ja, Martin slaapt namelijk nog, want die rijdt ’s nachts. Je kan hem het beste vanavond na 18:00 uur bellen,” klinkt het. Naast Martin is Henrico ook bevriend met Lars. “We hebben gisteren nog samen een biertje gedronken.” De gunfactor voor de ander is in de categorie losse trekkers groot en het lijkt hier vooral belangrijk te zijn om een gezellig weekend te hebben. “Begrijp me niet verkeerd hoor, ik wil natuurlijk heel graag eerste worden, maar ik gun het Lars en Martin ook. Zij hebben ook gewoon dikke auto’s.” Henrico rijdt voornamelijk op Duitsland en Oostenrijk en doet dat voor een vaste opdrachtgever waarvoor hij vruchtconcentraat vervoert.

H. Teunissen Transport

P. van Setten – Volvo FH

Als we Lars telefonisch spreken komt het eigenlijk niet zo goed uit. “Ik ben net even aan het lossen, kan ik je zo even terugbellen,” vraagt hij. Werk gaat voor en een kwartiertje later belt hij terug. “Op de bouw gaan ze graag door dus moest de sandwichpanelen eerst lossen. We rijden meestal met twee of drie auto’s waarvan dan eentje een kraan heeft die ons dan kan lossen. De platen laden we altijd bij de fabrikant in Ede en die brengen wij naar bouwplaatsen door heel Nederland en soms ook in België en Duitsland.” Lars is heel trots op het feit dat hij genoeg stemmen heeft gekregen om mee te doen aan de verkiezing. “Nadat ik het goede nieuws hoorde heb ik meteen mijn werkgever gebeld en die vond het ook fantastisch. In overleg hebben we meteen een plan van aanpak gemaakt qua planning, werk en poetsen.” Ook Lars vertelt dat hij het de andere deelnemers gunt, maar zegt eerlijk dat hij wel hoopt te winnen. “Met collega’s en mijn broertje gaan we vol gas poetsen en dan zien we het wel. Het liefste wil ik winnen,” klinkt het lachend.

P. van Setten

Martin Snel Int. Transport – Scania R770

Het is inderdaad een uur of 19:00 als Martin Snel ons belt. “Jullie hebben me vanmorgen al geprobeerd te bellen, maar toen sliep ik nog. Ik had Henrico (Teunissen, red.) al gevraagd om door te geven of jullie in de avond konden bellen.” Martin is van het enthousiaste soort en begint meteen ronduit over zijn werk te praten. “Meestal begin ik in de avond rond een uurtje of 19:00 – 19:30 uur. Dan rijdt ik met groente voor mijn opdrachtgever Boekel Leegwater Transport naar Scandinavië. Daar heb ik verschillende vaste losadressen en doe ik lekker mijn ding zonder dat ik van iets of iemand last heb. Dat is nog een beetje het vrije leven als vrachtwagenchauffeur, ik zou niet anders willen.” Hij rijdt dus ook niet veel in Nederland. “Nee, gelukkig niet, ik kom hier het liefst zo min mogelijk. Als ik leeg ben rijdt ik terug naar Padborg en dan koppel ik weer een andere trailer aan. Zo hoef ik ook maar weinig door Duitsland te rijden. Ik vind Scandinavië gewoon geweldig.” Martin vond het vooral leuk om zijn truck in het Fotojaarboek te zien, maar is wel vereerd dat hij genoeg stemmen heeft gekregen om mee te doen aan de verkiezing. “Ja, dat is sowieso mooi. Ik zal nooit zelf zeggen dat ik een dikke auto heb, maar dit is toch een soort erkenning. Een kroon op het harde werken.” Het kan zomaar zijn dat je de eigenrijder midden in de nacht op een parkeerplaats zijn auto ziet schoonmaken. “Ik rijd altijd schoon, vind ook dat je dat moet doen als je met levensmiddelen bij klanten komt.” Samen met een wasjongen en nog wat extra hulp gaat Martin zorgen dat zijn 770 er tiptop bij staat. “Wat het ook gaat worden, ik zit sowieso bij de mooiste drie losse trekkers van Nederland!”

Martin Snel Int. Transport

Voorgaande jaren
In onze rijke Truckstar-geschiedenis zijn een aantal iconische vrachtwagens tot Mooiste Truck van Nederland verkozen. Denk bijvoorbeeld aan de Volvo van Ederveen en de DAF van Besseling. In de recentere geschiedenis deed ook De Zeeuw met zijn fraaie DAF XF mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. In 2021 werd de Iveco S-Way van Weeda eerste in deze categorie en tweede overall.

Even voorstellen: de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 5 – losgestort vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 6 – bulk- & tanktransport
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Profile.

Profile

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie