zeecontainertransport
| 19:02 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2023: cat. 4 – zeecontainertransport

Uit meer dan 1700 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij het mooist vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het Profile Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport.

Robert vd Linden – Scania R650

De Scania van Robert van der Linden is geen onbekende in de verkiezing, hij deed al eens mee in de categorie losse trekkers. ,,Dat was in Zeewolde, wel leuk maar de magie van onder de vlaggetjes staan ontbrak. Dat gaan we nu goed maken”, stelt Robert, voor wie het echt een eer is om in Assen te staan. ,,Ik vond het wel spannend, zeker als ik de andere deelnemers zag, maar we zitten er toch bij. En nu met trailer. Die is uit 2007 en ik heb hem nu 3 jaar. Hij is het afgelopen jaar helemaal in stijl opgebouwd dus die vraagt weinig werk. De Scania is nu 4 jaar oud en heeft 460.000 km gelopen. Ik rij er voornamelijk ’s nachts mee en dan alleen Nederland. Dankzij de folie op de voorkant is ie nog netjes. Het wordt vooral veel poetsen. Daarvoor heb ik hem nu al stilgezet en doe ik het werk met de andere auto.”

Robert vd Linden Transport

Stebo Transport – DAF XF 530

Vorig jaar stond de DAF van Joshua er ook al tussen, toen met een andere trailer. ,,Nu hebben we een breker erbij gekocht. Daar hebben we eerst een jaar mee gereden zoals ie uit de fabriek kwam. Nu pakken we hem voor het Festival nog eens extra aan. Vorig jaar was ik eerste in de categorie en dat hoop ik weer te worden. Als je meedoet, moet je er ook voor 200% voor gaan. We gaan er met wat vrienden mee aan de slag. Mijn vader helpt dan ook mee.” De DAF is meer dan twee jaar oud en heeft heel Europa al gezien. ,,Ik hou hem netjes bij, dus behalve veel poetsen is daar weinig werk aan. Het is toch wel weer spannend. Ik had de foto ingestuurd met de gedachte dat iedereen die auto nu wel kent. Dan zit je er toch bij. Niet verwacht en echt leuk.”

Stebo Transport

BD Logistics – Scania S520

Ook voor Jorn is deelname aan de verkiezing niet nieuw meer. ,,Met mijn vorige Scania stond ik in Kampen en vorig jaar deed ik met deze mee in de categorie Losse trekkers. Toen werd ik eerste dus de lat ligt hoog”, lacht Jorn die nu dus met de hele combinatie mee doet. ,,De trailer is uit 2007 en die hebben we een jaar of 4 geleden gekocht. Waar we dachten dat we er met nieuwe spatborden wel waren, pakte dat toch anders uit. Uiteindelijk is ie helemaal gedaan.” Met de containers rijdt Jorn voornamelijk Nederland, Duitsland en Denemarken maar in het seizoen is hij voor een andere opdrachtgever onderweg. ,,Dan ben ik verder weg, bijvoorbeeld Spanje en Portugal. Vorige week was ik nog op Sicilië. De Scania is pas 14 maanden oud maar heeft toch al 200.000 km op de teller staan.” Voor Assen worden nog wat dingetjes door de spuiter bijgetipt. Voor de rest is het vooral poetsen. ,,Dat doe ik in principe allemaal alleen. Ja, het werk gaat ook gewoon door.”

BD Logistics

Voorgaande jaren
We moeten terug naar 2015 toen er uit deze categorie voor het laatst een overall-winnaar werd gekozen. De Mooiste Truck van Nederland uit dat jaar is de DAF XF van Jos Jansen. Een andere opvallende truck in categorie 4 – zeecontainertransport is de auto van Chris Sollie, in 2021 werd hij met zijn Volvo FH tweede in de categorie zeecontainertransport. In 2020 werd de DAF XF 530 van Weeda Transport eerste in categorie 4.

Even voorstellen: de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 5 – losgestort vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 6 – bulk- & tanktransport
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Profile.

Profile