| 16:45 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2023: cat. 5 – losgestort vervoer

Uit meer dan 1700 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij het mooist vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het Profile Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport.

G&W Brink – Scania 770S

De vierendertigjarige Michel Manning heeft de foto van zijn truck wel ingestuurd met de hoop uitgekozen te worden. ,,Ik ben zo trots op mijn auto. Ik had het niet verwacht en het is een hele eer om erbij te zijn. Echt geweldig. Het wordt heel veel poetsen. Dat doe ik allemaal zelf. Er komen ook nog wat dingetjes op en aan de auto om het echt af te maken. Maar met die heftige concurrentie ben ik al blij als ik de top vijf overall haal. Er wordt nu nog met de auto gewerkt maar twee weken voor het Festival zet ik hem wel stil om eraan te gaan poetsen.”

G&W Brink

G.&J. van Leeuwen – Scania R590

Bij Van Leeuwen weten ze wat meedoen inhoudt, ze hebben immers al meerdere keren gewonnen. Voor Freddy (33) is het de eerste keer. ,,Zo gaaf om er weer bij te zijn. We werken er met een heel team aan om de auto er weer spic en span bij te zetten. Dat betekent weken wassen, poetsen en bijwerken. Het is tenslotte wel een auto waar gewoon mee gewerkt wordt. En we hebben niet het mooiste werk. Kansen? Geen idee, de concurrentie is dit jaar volgens mij moordend.”

G.&J. van Leeuwen

Patrick v.d. Hoeven – Scania 770ST

Vanaf 2010 is Patrick van der Hoeven (53) er elk jaar met minimaal één auto bij geweest. Door de wol geverfd kun je dus gerust zeggen. ,,Ik weet wat er verwacht wordt, maar ik zie ook dat de lat elk jaar steeds hoger komt te liggen. Ik ben al vaker in de top drie geëindigd maar nog nooit nummer 1 geweest. Dat is echt de droom, vandaar dat ik voor dit jaar echt extreem heb uitgepakt. Door een ongeluk met de trailer bij het lossen hadden we veel schade aan trekker en oplegger. Die kans heb ik dan maar aangegrepen om de hele combinatie er super bij te zetten. We hebben een oude trailer helemaal opgeknapt en als nieuw gemaakt. Zelfs de striping op de bak is nu gespoten, dat was een vorige keer nog een kritiekpunt van de jury. De schade aan de cabine hebben we aangepakt en tegelijk de cabine iets verlengd. Ja, we hebben dit jaar echt alles uit de kast gehaald. Bovendien, als je er staat moet je het ook goed doen.”

Patrick v.d. Hoeven

Voorgaande jaren
In 2019 werd de Volvo van Nick Willigenburg gekroond tot Mooiste Truck van Nederland. Van Triest greep in 2004 naar de felbegeerde prijs met een DAF XF. Tijdens het Truckstar Festival van 2022 ging de strijd tussen de Scania van Groeneveld, de DAF van Achterkamp en de Scania van Van Leeuwen.

Even voorstellen: de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 6 – bulk- & tanktransport
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen
Even voorstellen: de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Profile.

Profile

2 Reacties
  1. Altijd mooi zo een “lange neus” zoals we vroeger zegden. Vroeger zelf altijd kipper gereden , mijn eerste was N10 Volvo vandaar. Prachtige combinatie gewoon verdiende winnaar . Nu dubbel oppassen bij het kippen .

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie