Chauffeurs
| 16:18 | Arjen van Vliet

Petitie voor negatief reisadvies Calais

Transport Belangen Vereniging Nederland (TBV-NL) heeft een petitie op touw gezet om aandacht te vragen voor de veiligheid van chauffeurs in Calais.

Afgelopen week liep het in Calais weer behoorlijk uit de hand. De SP plaatste een oproep om een enquête in te vullen over de situatie in Calais. TBV-NL denkt dat een chauffeur liever een handtekening zet dan een hele vragenlijst invult. Vandaar dat de vereniging de chauffeur tegemoet komt met deze petitie.

Dat het geweld niet stopt als de camera’s weggaan, werd afgelopen week weer duidelijk. Als het aan Transport Belangen ligt, dan komt er vanuit Transport en Logistiek Nederland een negatief reisadvies met als doel meer druk op Frankrijk uit te oefenen om orde op zaken te stellen.

Met ondertekening van deze petitie hoopt TBV-NL met de SP en PvdA samen een meerderheid te bereiken om alsnog een negatief reisadvies te krijgen. “Wij als chauffeurs hebben dagelijks met het falende vluchtelingenbeleid te maken. Met, buiten alle kosten die hieruit voortvloeien, ook nog eens de psychische klachten die chauffeurs hieraan overhouden. Meerdere chauffeurs zitten al ziek thuis. Chauffeurs zijn ook mensen.”

Wie de petitie wil ondertekenen, kan hier klikken.

(Foto: ANP)

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie