| 10:40 | René Grünfeld

Actie bij Calais

Chauffeurs blokkeren sinds maandagmorgen vroeg de A16 bij Calais. Ze doen dit met steun van vakbonden, ondernemers en boeren uit de omgeving.

Ze willen de blokkade net zo lang volhouden tot er actie komt van de kant van de Franse regering. Alle betrokkenen vinden dat de landelijke overheid veel te weinig doet tegen de problemen die de illegalen in het gebied veroorzaken. Weliswaar is een deel van het vluchtelingenkamp The Jungle eerder dit jaar ontruimd, maar sindsdien ‘wonen’ er al weer meer dan 10.000 illegalen.

Probleem verplaatst

De nieuwe hekken rond het havengebied hebben de problemen alleen maar verplaatst: nu worden chauffeurs al op de snelweg belaagd door vluchtelingen die een ritje naar Engeland met geweld willen afdwingen. De actievoerders willen daarom dat het vluchtelingenkamp helemaal ontruimd wordt.

Grimmige toestand

De situatie op en rond de wegen naar Calais is onverminderd grimmig, met aanvallen op vrachtwagens en gevechten tussen vluchtelingen onderling waarbij al meerdere doden en gewonden zijn gevallen.calais

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

3 Reacties
  1. Ik ben eerst en vooral blij dat ik NIET meer op England rij.maar ik voel wel mee met mijn West-Europese collega’s die in de problemen geraken door dat uitschot die daar rondloopt.ze willen naar Engeland geraken,maar je mag hun geen duimbreed in de weg leggen,want ZIJ hebben het daar voor het zeggen…..zodus,er is maar 1 methode,terugsturen die handel.ze hadden genoeg geld om hier te geraken,maar nu hebben ze niks meer,omdat ze toch weten dat Europa hen moet,en zal onderhouden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie