| 09:46 | Bert Mateboer

Wat vind jij van ‘Calais’?

De actie van burgers, boeren en chauffeurs in Calais heeft gisteren niet veel concreets opgeleverd. De SP Eurofractie roept chauffeurs op hun ervaringen te delen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, heeft toegezegd dat het illegale migrantenkamp in Calais zal worden ontruimd. Maar een precieze datum heeft hij niet genoemd.

Ervaringen verzamelen

De kans is groot dat de chaotische toestand in Calais, met veel onveiligheid voor chauffeurs, voorlopig gewoon blijft bestaan. Om nog meer druk op de Franse regering te zetten wil de Eurofractie van de Socialistische Partij (SP) zoveel mogelijk praktische ervaringen van chauffeurs verzamelen.

Het gaat om zaken zoals:
– Hoe ervaar je als chauffeur de situatie op de route naar en in Calais? Hoe vaak heb je te maken met bedreigingen? Hoe verschilt de situatie in Calais met die in andere havens in Noord-Frankrijk, België en Nederland? Hoe is de situatie op de toegangswegen en parkeerplaatsen op deze routes? Hoe vaak zijn er vertragingen? Hoe groot is de eventuele schade aan de vrachtwagen en de lading? Vind je het nog verantwoord om te rijden op Calais? Zo nee, word je door je werk- of opdrachtgever gedwongen toch deze ritten te maken?
– Maak je gebruik van de uitgebreide CO2 controles in Calais? Zo ja, heb je de indruk dat andere chauffeurs ook gebruik maken van deze controles? Zo nee, waarom niet? Stimuleert je werkgever of opdrachtgever dat je aan de uitgebreide controles deelneemt of juist niet?
– Is de Franse politie voldoende aanwezig, zijn er afdoende veiligheidsmaatregelen getroffen om jou en je lading te beschermen?
Deel je ervaringen op deze punten met ons door je antwoorden op deze vragen uiterlijk 15 september te sturen naar redactie@truckstar.nl . Wij sturen ze dan door naar de SP-fractie.

Je kunt je reactie ook hieronder zetten.

IMG_9839

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

3 Reacties
  1. Het is toch niet normaal dat je met de dood bedreigd wordten dat je vrachtwagen vernield wordt. En dat allemaal voor je werk. Ik zeg je wie wat mij wat wil doen, die bijdragen in het gras want ik neem geen gas terug .er moet eerst het ergste gebeuren voor dat ze wakker worden. En dat is niet normaal gr trucker wim

  2. Moeten er niet over blijven praten, maar voor eens en altijd oplossen! Hoe kun je nu illegalen oppakken, en dan vervolgens na 2 uur weer loslaten met de mededeling: je moet het land uit, je verblijft hier illegaal. Een uur laten zitten ze achterin een truck, niet op de bus terug naar het land van afkomst. Iedereen begrijpt de immigranten, maar die gaan net zolang door tot ze in Engeland zijn. Kamp ontruimen, immigranten stuk voor stuk checken en beslissing nemen: óf blijven in Frankrijk, óf terug naar buitengrens c.q. eigen land. Maar niet inwoners / burgers van EU opzadelen met deze problemen. Los van de status van de immigranten maakt dit niet recht dat deze fors geweld gebruiken om iets te bereiken (lees: toegang tot truck naar overkant). Gaat net zo lang duren tot er doden vallen, en dat kan zomaar gebeuren. Onze chauffeurs hebben in ieder geval de opdracht om niet te stoppen!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie