Roemaat Volvo
| 11:10 | Rik Werner

Zeven Volvo’s in Globetrotter XL-configuratie voor A. Roemaat Transport

A. Roemaat Transport kreeg onlangs in Lichtenvoorde zeven nieuwe Volvo-vrachtwagens afgeleverd door Paashuis Bedrijfswagens. Het betreft vier FH- en drie FM-trucks in verschillende configuraties voor internationaal transport en distributie. Het bedrijf rijdt al ruim een halve eeuw met het Zweedse merk.

Transportbedrijf A. Roemaat heeft zijn wagenpark deels vernieuwd, maar ook deels uitgebreid met drie Volvo FH 460-trekkers en twee Volvo FM 370-trekkers. Van beide types is ook een bakwagen aangeschaft, waarbij de FH op een 6×2 asconfiguratie is gezet.

Fijnmazige distributie

,,Deze diversiteit weerspiegelt de veelzijdigheid van onze transportactiviteiten’’, zegt directeur Peter Roemaat. ,,Wij verzorgen langeafstands- en distributietransport in de Benelux en Duitsland. Ook beschikken we over een aantal city-opleggers met stuurbare achterassen voor fijnmazige distributie. Daarnaast zijn we sterk in het transport van gevaarlijke stoffen. Door onze expertise hierin zijn we inmiddels de grootste vuurwerkvervoerder van de Benelux.”

Globetrotter XL

Alle nieuwe trekkers en bakwagens zijn uitgerust met een ruime Globetrotter XL-cabine en ingericht met een onder meer een bed en draai- en kantelbare relax-stoel. ,,Comfort is belangrijk, ook in het distributiewerk”, vindt Roemaat. ,,Als onze chauffeurs zich tussendoor even kunnen uitstrekken, pakken ze meer rust. Dat komt zowel de veiligheid onderweg als de concentratie bij het laden en lossen ten goede.” Voor een prettig cabineklimaat bij een uitgeschakelde motor zijn de Volvo FH-trucks bovendien voorzien van geïntegreerde standkoeling. Een aantal vrachtwagens is door Paashuis Bedrijfswagens op Duits kenteken gezet. De officiële standplaats van deze trucks is Borken, waar Roemaat Transport een tweede vestiging heeft. Ook de chauffeurs komen uit Duitsland.

Lees ook: JM Logistics voor het eerst met Volvo door Europa.

Vijf frisse Volvo FH Globetrotters bij GBosman Nisse.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie