Vos Logistics
| 10:59 | Robert Servaas

VRD Logistiek en Vos Logistics combineren distributienetwerken

Eind vorig jaar zijn Benelux-distributiespecialisten Vos Logistics uit Nederland en VRD Logistiek uit België een operationeel partnership aangegaan. Beide ondernemingen combineren hun distributienetwerken met elkaar. Samen functioneren zij als één zeer fijnmazig en efficiënt netwerk met korte aanrijtijden in de gehele Benelux.

Als specialisten in regionale en stedelijke palletdistributie maken Vos Logistics en VRD Logistiek sinds enkele jaren regelmatig gebruik van elkaars dienstverlening en netwerken. In oktober 2023 is die incidentele samenwerking bestendigd tot een operationeel partnership in Benelux-distributie.

Multihub-netwerk

De partners maken gebruik van elkaars logistieke hubs en nationale netwerk. Elke dag rijden trailers op en neer tussen de hubs van Vos Logistics in Oss en Woerden en de crossdock van VRD in Bornem. Beide partners hebben elk in eigen land een zeer dicht distributienetwerk. Ook kunnen klanten van Vos Logistics en VRD Logistiek nu afhalingen of collecties laten uitvoeren in de gehele Benelux.

Bovendien neemt het aantal gereden distributiekilometers voor beide bedrijven aanzienlijk af. Dat zorgt voor grotere efficiëntie, lager brandstofverbruik en dus minder uitstoot. Met het verkorten van de distributieritten zijn Vos Logistics en VRD Logistiek klaar voor elektrificatie van het gehele distributienetwerk. Beide bedrijven hebben momenteel al meerdere elektrische voertuigen op de weg.

‘Alleen maar voordelen’

Liesbeth van Raemdonck, Projectmanager en mede-eigenaar van VRD Logistiek: “Ons partnership heeft alleen maar voordelen. We maken elkaar sterker, terwijl onze dienstverlening aan klanten simpeler en completer wordt. Voor B2B-leveringen van pallets in de Benelux hebben wij gezamenlijk een sterk verhaal: onze clientèle heeft straks slechts één transporteur voor de deur, en één aanspreekpunt. Ook vanuit het oogpunt van ecologie is dat zeer interessant.”

Ook interessant: Van der Heijden neemt plaatsgenoot CoTrans over

Dennis Broeksteeg, Business Unit Manager Benelux Distribution bij Vos Logistics: “De transitie naar emissievrije stadsdistributie is in volle gang. Daarom is het cruciaal om te beschikken over een netwerk met meerdere hubs dicht op de grote steden, zodat elektrische levering haalbaar en rendabel wordt. Door letterlijk ons netwerk te delen met VRD Logistiek zetten wij daarin een grote stap. Daarnaast versterken wij ook ons regionale distributienetwerk verder en bereiken wij gezamenlijk een nog hogere efficiëntiegraad. Dit partnership stelt ons in staat om op meerdere fronten te anticiperen op de veranderende eisen in de markt.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie