| 15:37 | Arjan Olsthoorn

Van der Heijden neemt plaatsgenoot CoTrans over

Internationaal Transportbedrijf Van der Heijden BV neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 de activiteiten van plaatsgenoot CoTrans BV over.

Met deze overname breidt Van der Heijden haar distributienetwerk in de Benelux uit. Alle medewerkers worden overgenomen evenals het gehele wagenpark en het bedrijfspand.

Bij CoTrans staat iedereen klaar om de klant optimaal te bedienen. Zij doen er alles aan om het logistieke proces voor hun klanten te verlichten. Voor de 24-uurs palletdistributie binnen de Benelux staan 35 (vracht)wagens en trailers klaar. De ervaren planners en professionele chauffeurs zorgen voor service, kwaliteit en duidelijkheid om hun gedegen klantenbestand te bedienen. Met een modern wagenpark en een up-to-date warehouse zorgen zij ervoor dat er aan elke logistieke vraag kan worden voldaan. Hierdoor is CoTrans een goede aanvulling op de diensten die nu al door Van der Heijden worden verzorgd.

235 medewerkers

Van der Heijden is al sinds 1932 actief in zowel transport en warehousing. Dagelijks zijn zij onderweg met 120 moderne, veilige en milieubewuste trucks. Naast transportmiddelen beschikken zij tevens over eigen faciliteiten voor op- en overslag, handling en orderpicking. Met magazijnen van een capaciteit van 40.000 pallets, worden de klanten logistiek gezien ontzorgd. “Klanten wordt een totaal oplossing geboden; van distributie Benelux, expeditie faciliteiten door geheel Europa en opslag met logistiek diensten. Niet voor niets is ons motto ‘simply the best,” aldus Gert-Jan van der Heijden. Na de overname werken er ongeveer 235 medewerkers bij Van der Heijden en telt het wagenpark circa 150 trekkende eenheden.

Lees ook: Duvenbeck neemt Schotpoort Logistics over

Gert-Jan van der Heijden: “De werkzaamheden van CoTrans passen erg goed bij onze werkzaamheden. CoTrans is ook een sterke speler op het vlak van distributie Benelux. Door de overname kunnen we al onze klanten nog beter van dienst zijn. Tevens kunnen we door ritoptimalisatie van onze voertuigen de dropdichtheid vergroten en tevens bijdragen aan een reductie in CO2-uitstoot. Dit jaar zal gebruikt worden om de operationele samenwerking verder tot stand te brengen zodat de synergie geoptimaliseerd kan worden. De naam CoTrans blijft voorlopig dus ook gewoon bestaan.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie