| 08:51 | Arjan Olsthoorn

Duvenbeck neemt Schotpoort Logistics over

Het logistieke bedrijf Duvenbeck breidt zijn netwerk uit naar de Benelux. De overeenkomst voor de overname van Schotpoort Logistics werd ondertekend op 19 februari 2024. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Eerbeek bij Arnhem, is gespecialiseerd in transport, warehousing, contract- en projectlogistiek.

Tot de belangrijkste klanten van Schotpoort Logistics behoren fabrikanten in de papier- en verpakkingsindustrie en bedrijven in de consumentengoederen- en zonne-energiesector. Het bedrijf beheert ook meer dan 70.000 vierkante meter magazijnruimte. Naast het hoofdkantoor in Eerbeek bij Arnhem zijn deze faciliteiten verspreid over Nederland, van Hoogezand bij Groningen in het noorden tot Best bij Eindhoven in het zuiden. De vloot van het bedrijf, inclusief onderaannemers, bestaat uit 120 eenheden. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Litouwen. Als gevolg van de overname zullen alle 180 medewerkers van Schotpoort Logistics in dienst treden bij Duvenbeck.

Duvenbeck

Duvenbeck is opgericht in 1932 en heeft zijn hoofdkantoor in Bocholt, Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf heeft nu 40 vestigingen in 11 landen. Duvenbeck is een full-service logistieke dienstverlener op het gebied van conceptie, transport en contractlogistiek. Het bedrijf biedt ook cross-docking, sequencing en traileryards. Duvenbeck heeft een eigen vloot van 1600 vrachtwagens, die voornamelijk worden ingezet voor automotive en industriële klanten en de landbouwvoertuigenindustrie.

Ook interessant: Martens Tansport lijft Teuben Kraanverhuur in

Met deze uitbreiding zet Duvenbeck haar internationaliseringsstrategie voort, die zij samen met meerderheidsaandeelhouder Waterland heeft opgezet, en breidt zij haar kerncompetenties en klantensegmenten uit door deze nieuwe samenwerking.

Groeistrategie

“Met de overname van Schotpoort Logistics krijgen we toegang tot een regio die een centrale rol speelt in de uitvoering van onze groeistrategie. Dankzij de nabijheid van de zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, zal Schotpoort Logistics ons in staat stellen om onze import- en exportlogistieke activiteiten uit te breiden en extra klantsectoren in het Verre Oosten en Europa aan te boren,” aldus Hakan Bicil, de CEO van Duvenbeck, die deze nieuwe ontwikkeling toelicht.

Hakan Bicil

Hakan Bicil, CEO van Duvenbeck.

Schotpoort is opgericht in 1934 en was voorheen eigendom van de familie met dezelfde naam. Managing Director Fred Schotpoort: “Door onder de paraplu van Duvenbeck te komen, kunnen we onze logistieke oplossingen verder ontwikkelen en tegelijkertijd profiteren van de sterke marktpositie van een logistiek bedrijf dat actief is in heel Europa. Een bijkomend voordeel voor beide bedrijven is dat ons dienstenportfolio in Nederland perfect past in de groeistrategie van Duvenbeck.”

Fred Schotpoort

Fred Schotpoort, directeur van Schotpoort Logistics.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie