code 95
| 13:45 | Arjan Olsthoorn

Uitstel van intrekking code 95 voor oudere chauffeurs

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de invoering van de nieuwe code 95-wet die per 1 april zou ingaan, uitgesteld vanwege het coronavirus.

Lees ook:
Europese truckproductie komt tot stilstand

Vanaf die datum zouden rijbewijzen ongeldig worden verklaard als er niet voldaan zou zijn aan de 35 uur nascholing. Het ministerie verwacht dat de invoering van de wet niet voor 1 juli gaat plaatsvinden.

Concreet betekent dat ten minste tot deze periode de code 95 op het rijbewijs geldig blijft. Indien de nascholing nog niet is voltooid. Wanneer chauffeurs in de komende maanden niet aan hun nascholingsverplichting kunnen voldoen, wordt de invoering van het wetsvoorstel mogelijk nog verder uitgesteld.

Brief naar bezitters code 95

Het ministerie zal rijbewijshouders met een C- en of D-rijbewijs geboren voor 1 juli 1955 die in augustus vorig jaar zijn aangeschreven, binnenkort een brief sturen over het uitstel. Zodra duidelijk is op welke datum de wet in werking treedt, worden zij hierover minimaal twee maanden van te voren per brief geïnformeerd. Voor actuele informatie kunnen geïnteresseerden ook terecht op de speciale webpagina op Rijksoverheid.

Voor chauffeurs die de nascholing onlangs hebben gedaan en al een Verklaring van geschiktheid van het CBR hebben gekregen, is het advies tijdig bij de gemeente een nieuw rijbewijs aan te vragen. Dat wil zeggen vóór het moment dat de geldigheid van de Verklaring van geschiktheid verloopt. In de brief die chauffeurs van het CBR krijgen, staat hoelang er met de Verklaring van geschiktheid een rijbewijs bij de gemeente kan worden aangevraagd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie