Van der Linden Transport
| 08:00 | Arjan Olsthoorn

Scania’s R450 voor Van der Linden Transport

Van der Linden Transport heeft zes Scania R450 Highline 4×2 trekkers aan het wagenpark toegevoegd. Het familiebedrijf uit Veghel zet de nieuwkomers in voor het vervoeren van agrarische en industriële producten met walking floor en tankopleggers.

Inmiddels zijn alle zes trekkers uit de R-Serie in gebruik genomen. Managing Director Jan van der Linden is enthousiast over de eerste ervaringen en vertelt dat het niet toevallig is dat het bedrijf al sinds de oprichting in 1986 met het Zweedse merk rijdt. “Niet alleen het brandstofverbruik en het comfort, maar ook de lange levensduur heeft bijgedragen aan het besluit om wederom voor Scania te kiezen. Ze zijn de investering meer dan waard.”

De voertuigen zijn met lederen bekleding, standkoeling, LED verlichting en navigatie van alle gemakken voorzien. De luchtgeveerde vooras verhoogt het rijcomfort en maakt dat de trekkers, die op jaarbasis zo’n 125.000 kilometer gaan rijden, in trek zijn bij de chauffeurs.

Jong wagenpark

Van der Linden Transport heeft dagelijks 25 trucks, waarvan meer dan de helft Scania, en 35 opleggers op de weg. “Ons wagenpark bestaat uit zeer jonge voertuigen die voldoen aan de strengste milieunormen”, zegt Van der Linden, voor wie die duurzaam ondernemen vanzelfsprekend is. Het bedrijf doet er alles aan om zo efficiënt mogelijk te plannen en het aantal lege kilometers tot een minimum te beperken. “Al onze trailers zijn zo licht mogelijk uitgevoerd om maximale lading mee te kunnen nemen.”

Lees ook: Profile nieuwe naamsponsor Truckstar Festival

Het materieel wordt onderhouden in de eigen werkplaats van Van der Linden Technisch Beheer. Desalniettemin is Van der Linden zeer te spreken over het contact met Scania Veghel, die de voertuigen leverde. “De samenwerking is fijn en de service is goed. We zijn niet voor niets al jarenlang klant.”

Familiebedrijf pur sang

Van der Linden vierde in 2021 haar 35-jarige bestaan. De allround logistieke dienstverlener met handelsactiviteiten in de agrarische en industriële sector bestaat uit verschillende divisies. Waar dochtermaatschappij Orinso organische reststoffen vervaardigt, houdt Van der Linden Transport zich bezig met de logistiek ervan. Daarnaast vervoert de transporteur drink- en afvalwater voor evenementen of grote militaire oefeningen en diervoeders. Met 50 medewerkers, waarvan 30 chauffeurs, heeft het bedrijf Benelux, Frankrijk en Duitsland als werkgebied. Van der Linden ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Om te blijven bestaan, is innovatie is noodzakelijk. Onze specialiteit is organische stromen uit feed en food voor het produceren van elektriciteit en groen gas. Dat blijft actueel,” besluit hij.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie