Takeldienst Kris
| 09:15 | Arjan Olsthoorn

Scania R580 V8 als uithangbord bij Takeldienst Kris

Met de bestelling van een piekfijn uitgedoste en als bergingsvoertuig opgebouwde Scania R580 8X4 wil Takeldienst Kris collega’s inspireren. Het bedrijf uit het West-Vlaamse Wevelgem gebruikt de bergingstruck immers niet enkel zelf, maar verhuurt hem ook. Zo laat de takeldienst andere bedrijven kennis maken met de Italiaanse opbouwer Co.Me.Ar.

Kris D’Heedene startte in 2004 zijn takelbedrijf dat actief is in de regio Kortrijk-Roeselare. “Het gaat daarbij vooral om auto’s, hoofdzakelijk in opdracht van verzekeringsmaatschappijen en soms ook wat werk voor de politie. We helpen mensen vooral uit eigen regio, maar voor repatriëringen breiden we ons werkgebied natuurlijk ook uit,” aldus oprichter Kris D’Heedene.

Meteen een V8

Tot nu toe werkt Takeldienst Kris met 6 voertuigen, van een 4×4 met een lepel tot een kleinere 19-tons vrachtwagen met plateau. Met de aanschaf van een Scania R580 V8 schakelt het takelbedrijf een versnelling hoger. “Voortaan gaan we zelf ook depannages van vrachtwagens doen met dit interventievoertuig. Onze Scania dient ook als uithangbord voor de opbouwer, Co.Me.Ar,” vertelt Kris. Naast pechhulpdienst is het bedrijf immers ook een servicepunt van het Nederlandse Almo, dat dealer is van de producten van de Italiaanse specialist in bergingsvoertuigen waarvan er sinds 2016 al zo’n zeventigtal kleinere exemplaren verkocht zijn aan Belgische bergingsbedrijven.

Lees ook: Andiprim voegt Scania’s V8 toe aan zijn vloot

“De keuze voor Scania maakten we na een testrit met vrachtwagens van drie merken. Scania kwam daarbij als beste naar voren, vooral omwille van de uitstekende automatische versnellingsbak. Daarnaast spreekt Scania mij ook heel erg aan qua product en uitstraling, en ik denk niet dat ik daar alleen in sta,” zegt D’Heedene overtuigd. “En aangezien hij ook dienst doet als demowagen voor de opbouw van Co.Me.Ar, is het belangrijk dat hij mensen aanspreekt. Bovendien is de restwaarde van Scania uitstekend en vind je voor een V8 snel een koper. En dan is er natuurlijk nog het geluid van de Scania V8, de natte droom van elke chauffeur.”

Opvallen

Niet enkel de vrachtwagen zelf is indrukwekkend, de aankleding is dat ook. “We gaan deze vrachtwagen ook verhuren – met een chauffeur van ons welteverstaan, met zo’n truck laat je niet zomaar iedereen rijden. Daarom was het de bedoeling dat hij zou opvallen, en dat lijkt mij aardig gelukt,” lacht Kris. De bestickering met de rode stier ‘El Toro’ en het opschrift ‘Rent Me’ laten dan ook weinig aan de verbeelding over.

“Een branding die we volledig overgelaten hebben aan Leie Center in Kortrijk. Dit is een voertuig dat zowel voor ons als voor Co.Me.Ar. deuren moet openen. Deze look zal er in elk geval voor zorgen dat hij voor potentiële partners niet onopgemerkt voorbijrijdt. Niemand hier in de regio heeft zo’n indrukwekkende en krachtige machine, dus ik ben er vast van overtuigd dat onze R580 V8 het uitstekend zal doen,” besluit Kris D’Heedene.

co.me.ar Takeldienst Kris

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie