| 08:00 | Marco Bloem

Peter van Setten wint V8Power decibellencontest

107,2 decibel aan uitlaatgeweld bezorgt  Peter van Setten de eerste prijs in de decibellencontest op het Truckstar Festival.

Een jaarlijks terugkerend spektakel op het Truckstar-Festival is de V8power Decibellencontest. Waar in het dagelijks leven nieuwe Euro 6-trucks steeds stiller worden, is het bij dit onderdeel van het Truckstar Festival één keer per jaar juist de bedoeling zoveel mogelijk lawaai te produceren. Voor de fun, uiteraard.

Lawaaimakers

De firma Van Setten uit Renswoude deed dit jaar met maar liefst drie trucks mee aan de V8Power decibellencontest. Stuk voor stuk echte lawaaimakers, voorzien van een speciaal geprepareerde uitlaat voor zoveel mogelijk ‘geklapper’.

Drie op een rij uit Renswoude

Kabaalbokaal

De onbetwiste winnaar van het drietal was uiteindelijk de Scania 143, die ook in voorgaande edities van de decibelcontest hoge ogen gooide. Ook de rest van het deelnemersveld liet de bejaarde Zweed ver achter zich. De trekker; bestuurd door eigenaar Peter van Setten zelf, produceerde in de finale een indrukwekkende 107,2 decibel. Genoeg om met de grootste ‘kabaalbokaal’ naar huis te gaan.

Transportondernemer Peter van Setten is zichtbaar blij met de overwinning!

Geduchte concurrentie uit het Verenigd Koninkrijk 
Bijna veertig trucks schreven zich dit jaar in voor de contest. Opvallend genoeg zaten daar maar liefst acht deelnemers bij uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De tweede prijs ging dan ook naar een Engelsman. Chauffeur William Pringle, werkzaam bij de Engelse hooihandelaar Philip Judge wist met zijn in Nederland aangepaste Scania R500 106,6 decibel richting de meetmicrofoon te blazen. Zijn geheim? “Timing and Steve”, aldus William. Daarmee doelt hij op het feit dat de uitlaat van zijn R500 is verbouwd bij Steven Heemskerk uit Noordwijkerhout, die inmiddels al enkele jaren bekend staat als specialist op het gebied van ‘luidkeelse’ uitlaataanpassingen.

William Pringle houdt wel van een goede sound

Plaats drie ging naar een eveneens bekende decibelveteraan. Joost van Leeuwen kennen we onder andere als eigenaar van de prachtige Scania R490 die vorig jaar Mooiste Truck van 2016 werd. Met één van de andere trucks uit de Van Leeuwen vloot; een Scania R500, wist hij de 106,2 decibel aan te tikken.

Links Peter van Setten, rechts Joost van Leeuwen met de Scania R500.

Uitslag decibellencontest

  1. Peter van Setten, Van Setten Transport, Scania 143 | 107,2 decibel
  2. William Pringle, Philip Judge, Scania R500 | 106,6 decibel
  3. Joost van Leeuwen, G&J van Leeuwen, Scania R500 106,2 decibel
  4. Van Setten Transport, Scania 164.480 | 106,1 decibel
  5. Steven Heemskerk, Steve’s Place, Scania 164.480 | 105,8 decibel

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie