| 09:53 | Arjan Olsthoorn

Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen

Op woensdag 6 maart 2024 werd het contract voor de aanschaf van nieuwe tankautospuiten voor Brandweer Groningen officieel ondertekend. In totaal vervangt de brandweer 28 tankautospuiten in de periode van 2026 – 2030.

Het contract werd ondertekend door Jaap Kuin, als Bestuurlijk portefeuillehouder brandweerzorg van Veiligheidsregio Groningen en Erik Tillema, projectleider Brandweer Groningen. “Wat mij trots maakt is dat jullie je voor onze veiligheid inzetten. Het bestuur beseft dat jullie het werk veilig uit moeten voeren. Daarbij is het van belang dat jullie goed materieel en goede huisvesting hebben. Wat is het toch mooi dat men de nieuwe tankautospuiten in Groningen bouwt en dat het bijdraagt aan de regionale economie”, aldus Jaap Kuin.

Daarnaast waren Roelf Knoop, commandant en de leden van het projectteam aanwezig. “Er zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Daar hebben de ambassadeurs in samenwerking met de projectgroep een grote rol ingespeeld. Daar ben ik enorm trots op”, vertelt Knoop.

Ziegler

De opdracht is gegund aan Ziegler Brandweertechniek. Van dit bedrijf waren de directeur en een aantal vertegenwoordigers aanwezig, die eveneens hun handtekening hebben gezet. Vervanging tankautospuiten Brandweer Groningen heeft op dit moment 52 tankautospuiten in gebruik. In totaal vervangt de brandweer 28 tankautospuiten in de periode van 2026-2030. De huidige tankautospuiten zijn aan vervanging toe. De afschrijvingstermijn van zo’n wagen is 18 jaar. Door de aanschaf van meerdere tankautospuiten kunnen ze ook het vakbekwaamheidsprogramma eenduidig en efficiënt inrichten.

Lees ook: Scania P370 4×4 Crewcab tankautospuit voor Brandweer Havelte

Op naar 2026

Mélarno Kraan, accountmanager Ziegler: “Ziegler is zeer verheugd met de opdracht voor de levering van 28 nieuwe tankautospuiten voor onze ‘thuis’-regio. De nieuwe Groningse Ziegler tankautospuit is ontwikkeld volgens de nieuwste inzichten en biedt een goede basis om in de toekomst deskundig en daadkrachtig op te kunnen treden. De voertuigen worden volledig geëngineerd en geproduceerd bij onze vestiging in Winschoten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie