Tesla
| 08:58 | Rik Werner

‘Nieuwe Tesla Semi e-truck kost 250.000 dollar’

Een kwart miljoen dollar. Dat kost de nieuwe elektrische vrachtwagen van Tesla. Zegt tenminste transportonderneming Fercam uit het Italiaanse, maar Duitstalige Zuid-Tirol.

In navolging van Wal-Mart, JB Hunt Transport en Girteka heeft ook Fercam deze week een bestelling geplaatst bij Elon Musk. Om hoeveel vrachtwagens het gaat is onduidelijk. Directeur Hannes Baumgartner heeft zich in Duitse en Italiaanse media laten ontvallen dat hij straks per vrachtwagen 250.000 dollar moet afrekenen. Een aanbetaling van vijfduizend dollar per truck heeft hij inmiddels gedaan. De eerste trucks worden naar verluid in de loop van 2019 afgeleverd.

Mercedes

Baumgartner zegt te hopen dat meer fabrikanten het voorbeeld van Tesla zullen volgen. Het aanbod van elektrische vrachtwagens wordt wat hem betreft snel groter ,,We hebben ook contact met Mercedes, het merk dat in onze vloot het meest is vertegenwoordigd. We hebben met Mercedes over elektrische trucks gesproken, maar  konden geen harde toezeggingen krijgen.’’ Tesla-directeur Elon Musk zou Baumgartner persoonlijk hebben beloofd, dat zijn firma Fercam met een Tesla-truck tien procent voordeliger uit is in ‘Total Costs of Ownership’, dan met een vergelijkbare dieselvrachtwagen.

Lees ook: Tesla noteert direct eerste orders voor Semi e-truck. 

[Video] Tesla Semi e-truck belooft actieradius tot wel 800 kilometer

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie