Tesla
| 12:42 | Rik Werner

Tesla noteert direct eerste orders voor Semi e-truck

Bedrijven staan nu al te trappelen om de elektrische truck van Tesla in gebruik te mogen nemen. Directeur Elon Musk  kon binnen enkele uren na de onthulling de eerste orders voor de futuristische Semi noteren.

De grote Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart heeft een bestelling voor vijftien elektrische vrachtwagens geplaatst. Daarvan zouden er vijf in het distributiekanaal van Wal-Mart in de VS moeten gaan functioneren, de overige tien in Canada.

Duurzame doelstellingen

Wal-Mart stelt dat de elektrische trucks van Tesla bijdragen aan de duurzame doelstellingen van de supermarktketen. Ook transporteur JB Hunt Transport, een grote speler in Noord-Amerika, heeft een order geplaatst, zonder bekend te maken om hoeveel exemplaren het gaat. Tenslotte heeft transporteur Girteka uit Letland ‘een aantal’ Tesla’s besteld.

Wal-Mart, JB Hunt en Girteka moeten wel enig geduld betrachten. De bouw van de Tesla Semi, officieel nog steeds een prototype, start op zijn vroegst pas in 2019, als er tenminste geen opstartproblemen zijn, zoals met de Tesla Model 3 personenauto.

Lees ook: [Video] Tesla Semi e-truck belooft actieradius tot wel 800 kilometer. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie