Bas Kooij
| 08:28 | Rik Werner

Negen nieuwe Scania’s voor jubilerende Bas Kooij

,,Ik zou geen chauffeur willen missen”, vertelt Bas Kooij van het gelijknamige transportbedrijf in recyclebare goederen uit Middelharnis. ,,Daarom geef ik mijn jongens altijd het beste voertuig en uitrusting. Want zij moeten het uiteindelijk voor de zaak verdienen.”

Met die gedachte in het achterhoofd schafte Bas Kooij recent acht nieuwe Scania R450 6×2 4 Highlines met hefbare gestuurde naloopas van de huidige generatie. Vanwege het 30-jarig jubileum van het bedrijf kwam er ook nog één rondom luchtgeveerde New Generation Scania 4×2 R450 trekker.

Bas Kooij

Niets te klagen

Kooij rijdt in beginsel met twee merken, er zijn ook Volvo’s in de vloot, maar kiest de laatste tijd vrijwel uitsluitend voor Scania. ,,Qua uitstraling en uitrusting hebben mijn chauffeurs met beide merken niets te klagen. Maar de Scania met de 450 SCR-only motor doet het qua brandstof- en AdBlueverbruik echt beter. Omdat brandstof en banden twee heel belangrijke speerpunten binnen onze bedrijfsvoering zijn, kies ik voor Scania”, vertelt Kooij.

Bas Kooij

Asweegsysteem

Het asweegsysteem van Scania is eveneens voor Kooij een argument om voor trucks van het Zweedse merk te kiezen ,,Het systeem is zeer nauwkeurig. Andere merken hebben dat ook wel, maar alleen weer als optie. Dat weegsysteem dat ook op de oplegger werkt, is voor ons heel belangrijk. Want met recyclebare stoffen rijden wij altijd zwaar. Maar we willen ook weer niet té zwaar zijn en bovendien moeten de aslasten kloppen.”

Uitrustingspakketten

Zowel de acht Highlines als de gloednieuwe Scania NGS R450 zijn van alle denkbare comfort verhogende uitrustingspakketten voorzien. ,,Ik wil mooi materieel voor mijn chauffeurs. Ik zie dat als een blijk van waardering.”

Lees ook: ST van den Brink bestelt tien LNG Scania-trekkers.

Scania’s op gas bevoorraden straks Europese McDonald’s.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie