Mick Volendam MAN
| 09:57 | Rik Werner

Mick Volendam kranig aan de bak met machtige MAN

Kraanverhuurder Mick Volendam heeft een nieuw voertuig aan zijn vloot toegevoegd. Het is een MAN TGX 37.500 8×2 trekker, voorzien van een Palfinger 92 Ton/meter kraan met een bereik van 36 meter hoogte.

De MAN 8×2 is voorzien van de brede TGX cabine met hoog dak. Normaal gesproken zijn MAN 8×2 trucks van het type TGS, dus met de smalle cabine, maar Volendam wilde naar eigen zeggen beslist de brede cabine variant, en dan ook nog met hoog dak. ,,Om heb ik een TGX als 6×2 in de gewenste specificatie besteld, waarna er bij Wierda Voertuig Techniek een tweede, gestuurde vooras is bijgebouwd’’, aldus directeur-eigenaar Nico Tol.

Mick Volendam MAN

Uitstraling

Uitstraling is belangrijk voor Mick Volendam. Zo is de nieuwe MAN, net als de Palfinger autolaadkraan, volledig in de oranje huisstijl gespoten en afgewerkt met roestvrijstaal beplating rondom.  De configuratie en de exacte invulling van de MAN liet Tol over aan Bert Horden. Hij is chauffeur-machinist op de nieuwe MAN. ,,Hij moet er mee werken, moet ik dan zeggen hoe alles moet worden ingedeeld? Door zijn input is het een machine geworden waarmee hij het beste uit de voeten kan. Dat werkt voor hem het fijnst en dat komt de kwaliteit altijd ten goede’’, aldus Nico Tol.

Mick Volendam MAN

Extra stempel

Chauffeur Bert is in zijn nopjes met de mogelijkheden van zijn MAN. En vooral met de door Rijkhoff opgebouwde Palfinger autolaadkraan. ,,De kraan heeft een extra stempel aan de voorkant van het chassis waardoor ik rondom kan werken. De kraan heeft een fly-jib waarmee het bereik maar liefst 32 meter horizontaal en 36 meter verticaal is. Bovendien heeft de kraan een lier en een extra geknikte giek waarmee we in bedrijfshallen goed uit de voeten kunnen.”

Mick Volendam MAN

Trekker-bakwagen​

De MAN is geschikt voor zowel het trekken van opleggers als aanhangwagens. ,,Het is eigenlijk een vier-assige trekker, maar ik kan er heel eenvoudig een laadbak op zetten met de kraan’’, vertelt Bert. ,,Daardoor is het een bijzonder multifunctioneel inzetbare truck geworden.’’

Mick Volendam MAN

Lees ook: MAN brandweerauto is half miljoenste truck uit Steyr
 
Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie