MAN
| 11:43 | Rik Werner

MAN brandweerauto is half miljoenste truck uit Steyr

Een mijlpaal in het Oostenrijkse Steyr. Daar liep deze week de half miljoenste vrachtwagen van de productieband, sinds de wederopbouw van de fabriek en de start van serieproductie in 1946. Het gegeven was aanleiding voor een bescheiden feestje.

Het begon in ’46 allemaal met een 3 ton benzinetruck van het type Baumusters 370. In het eerste naoorlogse jaar werden van dit model precies 500 stuks gebouwd. Deze week leverde de fabriek haar 500.000ste truck af, een 13 ton MAN TGM 4×4 met 290 pk motorvermogen, ZF volautomaat en retarder. De truck is afgeleverd bij de befaamde brandweerwagenconstructeur Rosenbauer, die de MAN verder opbouwt tot ‘volbloed’ bluswagen.

MAN

Bijzondere vrachtwagens

De kans is groot dat het volgende half miljoen in Steyr sneller wordt behaald. MAN heeft de fabriek in de zomer van 2015 aangepast voor de bouw van bijzondere vrachtwagens, voor specifieke toepassingen. Dit jaar alleen al zijn er tot dusver 1.000 ‘speciale’ voertuigen van de band gerold. In de Oostenrijkse productiefaciliteit werken, aldus MAN, 150 mensen.

MAN

Lees ook: TG-serie MAN modeljaar 2018zuiniger, comfortabeler en stiller.

1 miljoenste Renault vrachtwagen uit Blainville-sur-Orne gaat naar Engeland

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie