Meijndert
| 12:32 | Rik Werner

Meijndert heeft de teller (bijna) op 40 Scania’s staan

Tanktransporteur Rien Meijndert heeft acht New Generation Scania’s besteld. Daarmee beslaat het wagenpark binnenkort 40 trucks van het Zweedse merk.

,,Wij verwachtten op het moment van ons 10-jarig jubileum 30 trucks in onze vloot te hebben,” vertelt directeur Rien Meijndert over de stand van zaken bij de tanktransporteur uit Dordrecht. ,,Maar het werden er 35. En met de aanschaf van wéér acht New Generation Scania’s R410 4×2 komen we dadelijk op veertig. Dat hadden we van tevoren nooit gedacht.”

Degelijk

Dat de acht nieuwe trekkers met de zescilinder 410 pk SCR-only motor de score niet op 43 trucks brengt, komt omdat er ook voertuigen zijn ingeruild. ,,Ik hou ervan om in degelijk en betrouwbaar materiaal te investeren. Natuurlijk hangt er aan een Scania een prijskaartje, maar daarvoor krijg je ook wat terug,” vertelt Meijndert. ,,Ik weet zeker dat een aantal chauffeurs net zo lief in hun oude truck had doorgereden. Aan de andere kant spreekt het nieuwste model ook ontzettend aan.”

Meijndert

Koploper

Meijndert heeft nog even getwijfeld tussen het oude model en de New Generation. ,,Er is een gezegde: ‘de koploper loopt het op’. Maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt voor NGS. Anders ruil ik over acht jaar wel héél oude modellen in.”

Lees ook: Een Scania V8 en anders niets bij Mick van den Berg Transport.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie