| 10:00 | Arjan Olsthoorn

MAN TGS met elektrische autolaadkraan voor Buko Transport

MAN Truck & Bus heeft in samenwerking met MAN-dealer BTS aan Buko Transport in Beverwijk een zeer speciale nieuwe MAN TGS 40.470 afgeleverd. Deze MAN is uitgevoerd met een 470 pk Euro 6E motor goedgekeurd voor 100% HVO, een volledig elektrisch werkende 92 tonmeter Palfinger autolaadkraan en een gewicht onder de 30 ton.

Buko Transport zet dagelijks een vloot van negentig trucks in. Een specialisme is de inzet van twintig trucks met een autolaadkraan. Algemeen Directeur Wouter Langendijk: “Wij zetten onze voertuigen onder meer in voor het vervoer van kantoorunits en voor het werken aan daken. Eén van onze vaste opdrachtgevers is Patina Dakdenkers. Een bedrijf dat onder andere werkt voor grote woningbouwverenigingen in de stad Amsterdam. Voor dat werk hebben we een truck nodig die voldoet aan de eisen die Amsterdam stelt. Dat betekent korter dan 10 meter en met een eigen gewicht onder de 30 ton.”

Elektrisch en HVO 100

De MAN TGS 40.470 8×2-6 werd door WVT voorzien van een Wide Spread tandemstel, waardoor het laadvermogen steeg naar 12 ton. Vervolgens werd door WHT een Hybride PTO opgebouwd, waarmee de autolaadkraan volledig elektrisch werkt. “Daardoor werkt de autolaadkraan stil en schoon, wat een belangrijke duurzaamheidslag betekent. De truck zelf rijdt op HVO 100, waardoor we een zo duurzaam mogelijke oplossing bieden voor in de binnenstad”, aldus Wouter Langendijk.

Multifunctioneel

De Palfinger autolaadkraan heeft een bereik van 37 meter. Wouter Langendijk: “Bijkomend voordeel van elektrische kranen is dat de chauffeur dankzij de stilte op het werk nu nog beter kan communiceren met de dakdekkers en omstanders. Dat zorgt voor rust en meer veiligheid.”

Lees ook: Zwarte parels voor Otten Infra

De MAN werd door Rijkhoff Autolaadkranen uit Wormerveer voorzien van de autolaadkraan. Stam bouwde de multifunctionele uitschuifbare opbouw, met twistlocks, meerdere rongposities en de fraaie RVS-kisten op. Hierdoor ontstond een fraai en multifunctioneel voertuig.

2 Reacties
  1. Sterker nog, de uitschuifbare laadvloer is bij rijkhoff aangesloten en verbonden met de afstandsbediening van de laadkraan zodat de machinist deze vanaf afstand kan bedienen.

  2. Wel jammer dat er zo weinig over de laadkraan wordt verteld. Onder andere maximale hoogte en hefvermogen en dat er een jib op zit voor extra mogelijkheden. Niet alleen de opbouw van stam is interessant…

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie