| 17:33 | Bert Mateboer

Zwarte parels

Otten Infra uit het Drentse Wapse heeft twee indrukwekkende MAN-trucks in gebruik genomen. Het gaat om een MAN TGX 26.510 6×2 trekker en een TGS 46.510 8×8 WS kipper.

Het dorp Wapse ligt tussen Diever en Frederiksoord en is volgens eigenaar Henri Otten de ‘Parel van Drenthe’. Gezien de zwarte huisstijl van het bedrijf kunnen de beide nieuwe MAN trucks dan ook ‘zwarte parels’ genoemd worden, want opvallen doen ze zeker. “Wij houden van onze zwarte huisstijl. Al ons materieel, zoals de trekkers maar ook machines als kranen, zijn zwart, en dus ook de trucks”, aldus Henri Otten.

Combitank

De MAN TGS 46.510 8×8 is voorzien van een WVT WS tandemstel waarmee deze truck goed is voor 46 ton GVW. Dat betekent een hoog netto laadvermogen van 27,5 ton. De MAN TGX 6×2 trekker is voorzien van een op maat gemaakte combitank voor brandstof en hydrauliekolie. Beide trucks zijn voorzien van diverse opties en compleet in hoogglans zwart gespoten, inclusief de grille en het MAN-logo.

Begon als stratenmaker

Henri Otten startte in 2006 als zelfstandig stratenmaker. “Het begon met een trilplaatje op de aanhangwagen achter mijn Audi. We zijn nu een paar jaar verder en het bedrijf is aardig gegroeid in die tijd.” Dat is een understatement, want met meer dan 200 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de aannemerij op het gebied van infra, straatwerk en riolering.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie