| 11:46 | Arjan Olsthoorn

Kivits neemt Buchner Transport over

Dit weekend is bekend gemaakt dat de Kivits Logistics Group, met haar hoofdkantoor in Waalwijk, branchegenoot Buchner Transport in Almkerk met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 heeft overgenomen.

De huidige aandeelhouder van Buchner Transport, Sjef Beerens, was al een tijdje aan het kijken naar een juiste toekomst voor Buchner Transport. Met hoog in ogenschouw nemende de positie van de medewerkers, klanten en charters én met belang voor continuïteit van het bijna 100 jaar oude Buchner Transport (sinds 1929).

Die opvolging heeft hij gevonden bij het eveneens Brabantse familiebedrijf Kivits Logistics Group.

Buchner zal als zelfstandige werkmaatschappij worden toegevoegd aan de groep en zelfstandig blijven opereren. Uiteraard zal gebruik gemaakt worden van de expertise en mogelijkheden die de groep te bieden heeft en zullen de drie transportbedrijven in de groep (Kivits-Drunen, Karel Hermans Transport en Buchner Transport) elkaar operationeel gaan versterken.

Alle medewerkers gaan mee over

De huidige (mede) directeur van Buchner Transport, Han Goesten, wordt benoemd als algemeen directeur. Hij zal een minderheidsaandelenpakket verwerven. Tevens zal de CFO van de Kivits Logistics Group, Jim Visschers, een aandeel verkrijgen. Alle medewerkers gaan mee over, en de volledige operatie wordt, op dezelfde locatie, gecontinueerd.

Lees ook: Eerste Volvo FH Electric voor Kivits Drunen

Buchner Transport is gespecialiseerd in het geconditioneerde groepagevervoer van planten. Met name naar afnemers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Behalve planten in alle soorten en maten vervoert Buchner Transport ook verpakte handelswaar. Flexibiliteit en het nakomen van afspraken zijn daarom standaardwaarden in de dienstverlening van Almkerkse bedrijf. Veel opdrachtgevers behoren al tientallen jaren tot de klantenkring.

Familiebedrijf

De Kivits Logistics Group is een meer dan 75 jaar oud familiebedrijf. De aandelen zijn in het bezit van Rob en Simone van Opzeeland – Kivits, die tevens de directie voeren. Het is een groep van ongeveer 15 werkmaatschappijen die zich de laatste 20 jaar sterk ontwikkeld heeft tot een grote speler op het gebied van geconditioneerde logistiek voor de productgroepen AGF, Voedingswaren, Grondstoffen en Bloemen en Planten. De Kivits Logistics Group heeft ongeveer 750 vaste medewerkers en een 400-tal flexkrachten. De groep beschikt over een 13-tal logistieke centrums – koelhuizen en een transporttak met ongeveer 150 gekoelde trucks (Kivits-Drunen en Karel Hermans Transport).

De Kivits Logistics Group is eveneens een grote speler als het gaat om freight forwarding, ontvangen en lossen van conventionele koelschepen, rijpen van fruit, in-, om- en verpakken van voedingsproducten en het verzorgen van douane zaken. Kortom een alles omvattende partner in de geconditioneerde supply chain.

Buchner Transport Kivits Drunen

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie