MAN Van Kemenade
| 10:26 | Rik Werner

Van Kemenade: meer MANs met vier nieuwe trekkers en bakwagen

Chauffeurs van Van Kemenade Bestratingen rijden al vele decennia met trucks van MAN. En dat blijft nog wel even zo, want het Brabantse familiebedrijf heeft vier TGX-trekkers en een TGS bakwagen aangeschaft.

Voor de fijnproevers: het gaat om vier voorloopastrekkers TGX 26.460 6×2/4 BLS en een TGS 26.460 6×2-4BL bakwagen. Die laatste is met een laadkraan uitgerust en heeft een gestuurde sleepas.

Veelzijdige vloot

De nieuw MAN’s maken deel uit van een vloot van achttien trekkende eenheden en drie lichtere trucks, waarvan twee MAN’s. ,,Die drie kleinere bakwagens zijn bedoeld om in krappe buitenwijken kleinere hoeveelheden stenen af te leveren op een veilige en verantwoorde manier’’, aldus directeur Ton van Kemenade.

MAN Van Kemenade

De vloot bestaat verder uit kraanauto’s en containerauto’s. ,,Daarnaast hebben we diverse moving floor opleggers voor klanten in een ander segment dan bestratingen. De nieuwe trekkers hebben dus een veelzijdige inzet en een derde as kan dus allerminst kwaad’’, meent Van Kemenade. De bedoeling is dat de trucks een miljoen kilometer mee gaan.

Jaren vijftig

Het bedrijf met vestigingen in Son, Bavel en Best is MAN al vele jaren trouw. De eerste trucks van het Duitse merk werden in de jaren vijftig aangeschaft. Het leeuwendeel van het wagenpark van Van Kemenade bestaat inmiddels uit MAN’s.

MAN Van Kemenade

Lees ook: [UPDATE] Wagenborg Nedlift houdt het op zwaargewichten van MAN

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie