Van Brenen
| 09:30 | Arjan Olsthoorn

Iveco X-Way voor Van Brenen uit Doorn

Onlangs heeft Van Brenen uit Doorn een nieuwe Iveco X-Way 4×2 in ontvangst genomen. Chauffeur is de 21-jarige Luca van Brenen. Hij is de vierde generatie in het bedrijf. Als trotse chauffeur kon het feest niet meer stuk, toen hij op zijn 21e verjaardag eindelijk met zijn nieuwe truck de weg op mocht.

Het bedrijf heeft inmiddels 12 voertuigen in haar wagenpark staan. Dit zijn verhuis- en perswagens en trucks met een haakarm- en portaalsysteem. Het overgrote deel van het wagenpark bestaat uit Iveco’s. “Dit komt omdat we altijd goed contact hebben met het Italiaanse merk. We worden altijd snel geholpen bij de garage en we hebben echt een goede band opgebouwd,” vertelt Wijnanda van Barneveld – van Brenen.

X-Way

De Iveco X-Way heeft een 420 pk sterke 11 liter motor. De nieuwe truck heeft een ON+ configuratie. Dit betekent dat hij een grotere oprijhoek en bodemvrijheid heeft dan de ON configuratie. Ook voorziet deze configuratie in een verbeterde bumperbescherming. Het nieuwe voertuig van Van Brenen heeft een wielbasis van 3800 mm. De X-Way is compleet uitgevoerd met verschillende opties. Deze zijn onder andere een aslast-weegsysteem, Hi-Connect radio met navigatie, hybride bumper en de rocking-mode functie. Met de rocking-mode functie kun je wanneer je vastzit het voertuig aan het wiegelen brengen, waardoor je los kunt komen en je weg verder kunt vervolgen.

Het voertuig is bestickerd met de kenmerkende huisstijl van Van Brenen. Daarnaast heeft Luca zelf ook nog wat aan het uiterlijk van de nieuwe truck gedaan. Zo heeft de X-Way Alcoa Durabright aluminium velgen. Verder zijn diversen onderdelen meegespoten zoals de zonneklep, spatborden, spiegelkappen en de grille. Voor de oplettende kijker zit er nog een leuk detail op de spiegels: een geel, rood, blauwe streepje als knipoog naar de TurboStar.

Portaalsysteem

De X-Way is uitgerust met een Portaalsysteem: de Hyva lift type TS2014 TA Z. Deze opbouw is verzorgd door Hyva. Het Hyva Titan Portaalsysteem is onder andere voorzien van een Hyva automatisch afnetinstallatie, snelgang, radiografische afstandsbediening, stempelplaten voor onder de steunpoten en werkverlichting

Van Brenen

Van Brenen is een familiebedrijf dat al ruim 75 jaar gevestigd is in Doorn en is generatie op generatie doorgegeven. Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld tot een middelgroot bedrijf die zijn klantenkring voornamelijk in de Utrechtse Heuvelrug en aanliggende gebieden heeft. Tevens biedt het bedrijf transport voor verhuizingen aan, dit doen ze in heel Nederland. Daarnaast bieden ze ook (rol)containers aan voor de zakelijke en particuliere markt in een straal van 40 kilometer rondom Doorn.

Lees ook: Iconisch duo: TurboStar toen en nu

Inmiddels staat de derde generatie Van Brenen aan het roer. Er zijn al vier familieleden van de vierde generatie die regelmatig helpen in het bedrijf. Luca behoort ook tot deze vierde generatie en is tot nu toe de enige die fulltime op de vrachtwagen zit.

Van Brenen staat bekend om de korte lijntjes met de klanten waardoor ze flexibel zijn en om de echte familiaire sfeer die het bedrijf heeft. Deze sfeer hebben ze onder andere dankzij het enthousiaste team van 20 personeelsleden dat bij het familiebedrijf werkt: “We hebben een leuk bedrijf met personeel dat zich echt goed inzet voor de zaak,” besluit Wijnanda.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie