Iveco Stralis 460 NP LNG
| 08:36 | Rik Werner

Iveco antwoordt op LNG-offensief Volvo met extra paardenkrachten voor Stralis NP

Het antwoord kon niet uitblijven op Volvo’s recente LNG-offensief. Iveco lanceert een extra sterke Stralis 460 NP, die qua ‘power’ kan wedijveren met Volvo’s krachtigste LNG-truck. De vermogenswinst van de Stralis 460 NP bedraagt ten opzichte van zijn voorganger exact 60 paarden.

Iveco’s meest potente LNG-motor telde tot dusver 400 pk. Dat is natuurlijk niet overdreven ruim bemeten, zeker niet bij zware transporten over bergachtige wegen. Volvo claimde begin oktober bij de presentatie van haar LNG-trucks met gepaste trots de sterkte LNG-krachtbron in zijn segment beschikbaar te hebben, met een vermogen van, jawel, 460 pk.

Iveco Stralis 460 NP LNG

Single fuel

De Italianen, toch zo’n beetje de aardsvaders van de aardgastruck, moesten dus wel reageren op Volvo’s directe aanval. Die tegenzet is, met 460 pk onder de cabine, razendsnel gekomen. De Iveco Stralis 460 NP is, in tegenstelling tot de nieuwe Volvo’s die nog een slokje diesel gebruiken, een ‘single fuel’-vrachtwagen met twee LNG-tanks, die een actieradius tot 1.600 kilometer beloven. Met dat rijbereik steekt hij de aardgastrucks uit Zweden nadrukkelijk de loef af. De Volvo’s FH met de grootste brandstoftanks komen niet verder dan 1.000 kilometer. Geen onaanzienlijk verschil.

Stil

Iveco claimt dat de Stralis 460 NP met een geluidsniveau onder de 71 dB tot de stilste in zijn klasse behoort. Het gamma van de Stralis 460 NP omvat lage trekkers, uiteenlopende carrosseriemogelijkheden, lichte ADR-trekkers en bouwvoertuigen (X-WAY NP). De Italiaanse vrachtwagenbouwer meldt tenslotte dat de roetuitstoot van de Stralis 460 NP liefst 99 procent lager ligt ten opzichte van Euro 6 dieseltrucks. De NOx-reductie zou 60 procent bedragen. De nieuwe Iveco’s zijn per direct te bestellen, de levering begint in het voorjaar van 2018.

Iveco Stralis 460 NP LNG

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie