Botlekbrug
| 13:31 | Rik Werner

Honderdste storing treft Nieuwe Botlekbrug bij Spijkenisse

De Nieuwe Botlekbrug bij Spijkenisse is vrijdagochtend voor de honderdste keer getroffen door een storing. Het euvel zorgde traditioneel voor de nodige filevorming en vertraging.

De brug over Oude Maas op de snelweg A15 werd in 2015 opengesteld voor het wegverkeer en staat te boek als een van de grootste hefbruggen die de wereld rijk is. Sinds de opening kampt de overspanning herhaaldelijk met technische problemen, waardoor het wegverkeer regelmatig wordt geconfronteerd met stremmingen. Afgelopen zomer is er nog groot technisch onderhoud uitgevoerd, maar dat heeft kennelijk niet mogen baten.

27 Storingen

Rijkswaterstaat meldt dat de brug in het afgelopen jaar 0,4 procent van de tijd niet te gebruiken is geweest voor het wegverkeer. Verder is de brug 12 procent van de tijd niet beschikbaar geweest door openingen voor de scheepvaart. Dat duurt gemiddeld een minuut of elf. Volgens Rijkswaterstaat waren er in de afgelopen twaalf maanden in totaal 27 storingen op 5.977 openingen. Deze week maakt de brug het overigens wel heel erg bot, want ook donderdag waren er technische problemen. Die storing begon om 13 uur en was pas rond 20.30 uur verholpen. Het leidde tot forse files in de regio Rotterdam.

Omrijden

Vooral chauffeurs achter het stuur van vrachtwagens met gevaarlijke stoffen hebben het lastig. Zij mogen geen gebruik maken van de Botlektunnel en moeten vaak een stuk omrijden. Zij moeten dan rijden via de N57, N59 en A29. Rijkswaterstaat denkt ‘dat het moeilijk zal worden om het storingspercentage van de brug naar nul te krijgen.’

Lees ook: Nieuwe Botlekbrug dit weekeinde dicht voor onderhoud.

50e Storing Botlekbrug.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie