Eerste deel nieuwe Botlekbrug geplaatst
| 16:45 | Korneel Luth

50e storing Botlekbrug

Deze week deed Rijkswaterstaat voor de vijftigste keer melding van een storing bij de nieuwe Botlekbrug.

Op 12 juli 2015 werd de nieuwe Botlekbrug in gebruik genomen. De brug is een enorme verbetering ten opzichte van de smalle oude Botlekbrug – voorzover de nieuwe brug niet afgesloten is vanwege storingen.

De brug is de enige oost-west-verbinding in het Rotterdamse havengebied over de Oude Maas voor trucks die met gevaarlijke stoffen rijden. ADR-transporten mogen niet door de naastgelegen Botlektunnel.

De brug en tunnel verbinden de Botlek, Europoort en Maasvlaktes met de rest van de haven en met het achterland. Omrijden kan via de Hollandse eilanden. Dit betekent een riante omweg via de N57, N215, N59 en A29, of men rijdt creatieve routes over kleine weggetjes.

EVO: sta ADR door tunnel toe

Verladersorganisatie EVO wil dat Rijkswaterstaat het vervoer van ADR-transporten door de Botlektunnel toestaat ten tijde van storingen.

EVO stelt voor dit met lagere snelheden te doen of eventueel in colonne. De schade voor (transport)bedrijven loopt namelijk in de tonnen. Rijkswaterstaat is echter nog niet overstag.

Monteurs 24/7 aanwezig

Rijkswaterstaat is door de storingen in verlegenheid gebracht en heeft enkele maatregelen getroffen. Monteurs zijn 24 uur per dag aanwezig om storingen snel op te lossen. Daarnaast probeert Rijkswaterstaat weggebruikers en schippers zo snel mogelijk te informeren via verkeersinformatie, berichten op social media en borden boven de weg.

Je kunt je ook aanmelden op een speciale sms-service. Stuur hiervoor het sms-bericht ‘BBRUGAAN’ aan: 3669. Bij storingen word je direct op de hoogte gebracht. 

Foto: ANP

Lees ook:

Storingen nieuwe Botlekbrug

Minder vertraging bij Botlekbrug

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie