| 11:26 | Arjan Olsthoorn

DB Schenker rijdt met eerste Volta Zero in Nederland

DB Schenker, een van ’s werelds grootste logistieke dienstverleners en marktleider in Europees landtransport, zet een belangrijke stap in de richting van schonere logistiek. Vanaf augustus rijdt DB Schenker Nederland in het stedelijk gebied van Tilburg en Ede met de elektrisch aangedreven en innovatieve Volta Zero truck.

“Wij vinden het belangrijk om zo snel mogelijk onze services CO2-neutraal aan te bieden en testen daarom verschillende nieuwe, innovatieve oplossingen om de uitstoot van onze transporten steeds verder te verminderen,” zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport bij Schenker in de Benelux.

Lees ook: Volta start serieproductie van de elektrische Volta Zero

Slim ontwerp

“De inzet van de Volta Zero is een natuurlijke stap in ons duurzaamheidsbeleid. Het slimme ontwerp van de vrachtwagen creëert bovendien een prettige en veilige werkplek voor onze medewerkers. Vanuit de lage cabine is er goed overzicht in het verkeer en kun je makkelijk zowel de linker- als rechterdeuren gebruiken. Wij streven ernaar om met een nieuwe, aantrekkelijkere werkomgeving chauffeurs aan ons te binden, aangezien het tekort een grote zorg van de branche blijft.”

1500 Zero’s

Vanaf deze zomer heeft de logistieke dienstverlener de eerste volledig elektrische Volta Zero vrachtwagens in zijn Europese landtransportnetwerk geïntegreerd. In 2021 kondigden Schenker en Volta Trucks een partnerschap aan. De daaropvolgende pre-order van bijna 1.500 volledig elektrische Volta Zero-voertuigen vertegenwoordigde de grootste aankoop van middelzware elektrische trucks in Europa tot nu toe. Schenker is van plan om de volledig elektrische, 16-ton Volta Zero in te zetten rondom zijn Europese terminals om goederen vanuit distributiecentra naar stedelijke gebieden en stadscentra te brengen.

Volta Zero

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie